...
18. 06. 2024

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

Andraž Rumpret

Krovna kasaška organizacija v državi, Kasaška zveza Slovenije, se je pred začetkom nove sezone znova znašla pred izzivom iskanja novega vodstva. V krajšem obdobju so se namreč zvrstili odstopi obeh podpredsednikov in predsednika zveze. V začetku maja pa so delegati na skupščini zveze izvolili novega predsednika Andraža Rumpreta, sicer predsednika Kluba za konjski šport Šentjernej, in novega podpredsednika, Andreja Grilca iz Konjeniškega kluba Komenda.

Zvezo je zadnja tri leta vodil znani radgonski vinar Danilo Steyer, kot podpredsednika pa sta v tem času delovala Grosupeljčan Viktor Dolinšek, sicer predsednik ljubljanskega kluba KK Stožice, in Ljutomerčan Ervin Kosi. Vsi trije so v prvih mesecih letošnjega leta odstopili, zato je morala Kasaška zveza Slovenije poiskati novo vodstvo.

Rumpret edini kandidat na izredni volilni skupščini

Novi predsednik Andraž Rumpret pravi, da kandidature ni načrtoval. K temu ga je nagovoril prejšnji predsednik Danilo Steyer po odločitvi o svojem odstopu, k prevzemu krovne kasaške organizacije pa so ga spodbujali tudi kolegi iz upravnega odbora zveze in predstavniki posameznih klubov. Kot edini kandidat je bil na skupščini soglasno izvoljen, na podpredsedniško mesto pa so delegati postavili Andreja Grilca iz KK Komenda.

O svoji odločitvi za kandidaturo Rumpret pravi: »Zveza ima svoje težave in izzive, a če ji hočemo dobro, moramo prevzeti odgovornost in aktivno pomagati, ne samo z razdalje kritizirati.«

»Držati moramo skupaj in se zavedati, da zveza in klubi niso na nasprotnih bregovih«

Glede načrtov v novi vlogi novi prvi mož kasaške zveze pravi: »Najprej moramo urediti razmere znotraj kasaštva, držati moramo skupaj in se zavedati, da zveza ni nasprotna stran klubom, temveč je zveza združenje klubov, ki svojim članom zagotavlja servis in podporo. Eni brez drugih ne moremo, člani morajo večkrat razumeti določene izzive z vidika zveze in ne samo preko parcialnih interesov posameznih klubov.«

Ob tem poudarja, da je zveza v preteklih letih prevzemala prekomerno finančno breme organizacije kasaških prireditev od klubov, pri tem pa zašla v likvidnostne težave. »Zveza je nosila stroške organizacije dirk, brez da bi za to imela ustrezne prilive oz. sredstva. Zveza mora biti »suport« klubom in ne dobrodelna organizacija. Ko bo zveza stabilno poslovala, pa bo seveda pomagala klubom, kolikor bo mogoče,« dodaja Rumpret. Hkrati novi predsednik ostaja optimist: »Mislim, da je kar nekaj nove energije in verjamem, da bomo z vsemi lahko sodelovali.« Rumpret še omeni, da je na obzorju znova dogovor o organizaciji dirk francoskih kobil, potem ko sodelovanja s francosko kasaško zvezo zaradi nesoglasij pri nas zadnji dve leti ni bilo.  

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Denit in Planet navdušila domače navijače

Drugi tekmovalni dan sezone v Šentjerneju

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant