...
18. 06. 2024

Denit in Planet navdušila domače navijače

Drugi tekmovalni dan sezone v Šentjerneju

Fimbo in Roman Jerovšek.

Po uvodu v Ljutomeru so se kasači na drugo postajo sezone podali pod Gorjance. V čudovitem vzdušju šentjernejskega kasaškega ovala sta za veselje domačih navijačev poskrbela Uroš Bratkovič in Alojz Franko, tri zmage so pobrali Ljutomerčani, ene pa so se veselili tudi člani KK Komenda.

Na tretjo aprilsko nedeljo je kasače gostil hipodrom Šentjernej. Organizatorji so pripravili šest točk sporeda, v katerih smo videli nekaj čudovitih predstav konjev domače reje, ki so pobrali pet zmag.

Krstni zmagi za Fimba in Family OZT

V prvi točki sporeda je zanesljivo zmago, svojo prvo v desetem nastopu, vknjižil 5-letni Fimbo iz KK Komenda. Potomec Pace Del Ria je nastopil pod vozniško taktirko Romana Jerovška, njegov lastnik pa je Marjan Sedej, sicer predsednik komendskega kluba. Drugo mesto je pripadlo še enemu Gorenjcu Ivetu Dovžanu, našemu najstarejšemu tekmovalcu, ki je mirno privozil do drugega mesta s svojim varovancem Elvis The Kingom. Tretje mesto je osvojil domač predstavnik Vagabund na vajetih Ajde Gorenc.

V mnogo bolj zanimivi drugi dirki je edino zmago dneva dosegel kasač iz tujega registra, ki pa je bil prav tako vzrejen v hlevih slovenskih rejcev. Govorimo o vročekrvni italijanski kobili Family OZT, ki je prav tako kot Fimbo dosegla svojo prvo zmago kariere. Vozil jo je Marko Slavič za lastnika Simona Jerebica iz KK Ljutomer, ki je po zmagi poudaril, kakšno trnovo pot je trmasta triletnica prebrodila od rojstva do prve zmage. Njena mati Regina OZ, sicer odlična tekmovalka iz hleva Zvonka Osterca, je namreč pri porodu poginila, lastnik Jerebic pa je vložil ogromno truda in časa, da je talentirana rjavka sploh preživela.

Drugo mesto je osvojila Fusion Queen z Damjanom Oražmom, tretja pa je bila Lorelaj s Francem Lovrenčičem.

Libby dosegla drugo zaporedno zmago

Najboljši uvod v sezono je letos uspel ljutomerski štiriletnici Libby z Darkom Sodcem. Ta je namreč še drugič na aprilskih preizkušnjah zlahka pokorila konkurenco. Tudi tokrat je slavila zelo suvereno in vodila vse od štarta do cilja. Kot je poudaril Sodec je seveda glavni cilj sezone derbi, da pa po vseh težavah ekipa okrog odlične potomke Up Front Larryja zaenkrat gre od nastopa do nastopa.

Drugo mesto je na veselje domačih privržencev plemenitih štirinožcev odnesel Vrom HB z Andrejem Košakom, tretje pa Sara z Markom Slavičem iz KK Ljutomer. Na nagrajeni mesti sta se uvrstila še Carbon Fiber in Victory Soul Man.

Denit in Uroš Bratkovič ponovila lansko zgodbo

V četrti dirki sporeda je presenetil domačin, 6-letni Denit z voznikom in trenerjem Urošem Bratkovičem. Dolenjskemu tandemu je uspela sijajna taktična predstava, s katero sta ponovila lansko zmago iz aprilskih dirk na hipodromu pod Gorjanci. Ob tem je potomec Always Kinga dosegel zavidljiv kilometrski čas 1:18,7.

denit in uros bratkovic

Denit in Uroš Bratkovič.

Na drugo mesto se je po silovitem finišu prebil zmagovalec Ljutomera Anto z Darjo Antolin iz ljutomerskega kasaškega kluba. Praktično celotno dirko sta vozila na zadnjem mestu, v zadnjih 500 metrih pa počasi prehitevala tekmece in končala tik pod vrhom. Tretji je bil Šentjernejčan Adam Go Go z Martinom Marsom, ki je vodil praktično celotno dirko, v ciljni ravnini pa nekoliko popustil. Četrta in peti sta v cilj prikasala Cherie Bella M in Django.

V peti dirki je slavil 5-letni Lennox iz KK Ljutomer. Varovanca Slavka Makovca je vozil Jože Sagaj mlajši, ki je izkoristil težave in nepazljivosti konkurentov in zasluženo slavil z najboljšim časom dneva 1:18,4. Drugo mesto je uspel v zadnjih metrih ubraniti 8-kratni zmagovalec lanske sezone Night Dancer (Milan Žan, KK Komenda), novo tretje mesto pa sta dosegla Laos in Janica Nushol iz Prlekije.

Za sanjski zaključek dneva poskrbel Planet

V zadnji točki so na svoj račun znova prišli domači gledalci, ki so dodobra napolnili tribuno ob šentjernejskem ovalu. Kljub težki poziciji skozi celotno dirko, t.i. mrtvi »špuri«, je namreč dirko dobil 9-letni Planet, sicer potomec Impeto Grifa, ki že dolgih šest let navdušuje trenerja in lastnika Alojza Franka. Jubilejno deseto zmago je dosegel s časom 1:19,1, zanimivo pa je, da jih je kar polovico v karieri dosegel na domačem prizorišču, tudi zadnje tri.

planet in alojz franko

Planet in Alojz Franko.

Drugo mesto je na koncu, kljub silovitemu napadu v ciljni ravnini, osvojil italijanski petletnik Dionisio Mark z Milanom Žanom iz KK Stožice, tretja pa je bila zmagovalka Ljutomera California Poker. Nagradi sta domov odnesla še Cupido za četrto in Ciara TP za peto mesto.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant