...
18. 06. 2024

Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Paco Rui se je po dolgi odsotnosti vrnil na steze in nadaljeval niz neporaženosti.

Kasači so se po enem letu znova zbrali na našem edinem preostalem aktivnem gorenjskem hipodromu v Komendi, ki so ga lanskega avgusta prizadele uničujoče poplave in preprečile izvedbo preostalih treh lanskih tekmovanj. Organizator Konjeniški klub Komenda je tako prvič po prenovi na svojem hipodromu pozdravil kolege iz vseh slovenskih klubov, ki so se pomerili v sedmih uradnih dirkah, dirki ponijev in revijalni dirki francoskih kasačev. Osrednjo točko dneva, spominsko dirko Janka Juhanta, je tako kot lani osvojil Paco Rui in s tem ostal neporažen v svoji karieri.

Člani Konjeniškega kluba Komenda so od lanskega maja, ko so nazadnje gostili kasaške dirke, na svojem kasaškem objektu opravili ogromno dela. V katastrofalnih poplavah, ki so prizadejale bližnjo in širšo okolico Komende, jo je hudo skupil tudi hipodrom, ki pa je lahko v svoji novi podobi tokrat pozdravil kar 62 kasačev, ki so se pomerili v osmih dirkah, od tega eni revijalni.

Memorial Janka Juhanta je znova potekal po notah šentjernejskih ljubiteljev kasaštva. Z zanesljivo dirko in taktiko »štart-cilj« sta jo znova osvojila sedemletni Paco Rui in Tomaž Novak. Lani sta ravno po tej majski prestižni zmagi predčasno končala sezono zaradi poškodbe, zato je bil povratek po enoletnem premoru na komendski hipodrom še toliko slajši, kronala pa sta ga s podaljšanjem niza neporaženosti in spodbudnim kilometrskim časom 1:19,2.

Za zelo pester zaključek dirke je poskrbel še en Dolenjec Denit z Urošem Bratkovičem, ki se je na silovit finiš prikradel iz ozadja in skorajda presenetil Paco Ruia. S tem je šestletnik potrdil odlično formo na začetku sezone, v kateri je že slavil na domačem ovalu v Šentjerneju. Tretje mesto si je na veselje domačih navijačev zagotovil Just A Gigolo s svojim trenerjem v sulkiju Romanom Jerovškom. Jerovšek, sicer vnuk Janka Juhanta, se je na podelitvi zahvalil vsem, ki mu pri njegovi športni poti stojijo ob strani, uvrstitev na stopničke pa je posvetil svojemu nečaku Jaku Blažu, pravnuku Janka Juhanta, ki bi moral z Nevio Viking prav tako tekmovati v memorialni dirki, a je bil tandem zaradi nezgode med ogrevanjem primoran izpustiti nastop.

Več lahko preberete v junijski številki Revije o konjih.

Foto: Konjeniški klub Komenda

memorial prvi trije

Najboljši trije v Juhantovem memorialu: Uroš Bratkovič, Tomaž Novak in Roman Jerovšek

mija pirc 1

Mija Pirc je lani s svojo Lučko v poni dirkah slavila dvakrat, v Komendi pa je zmagala še prvič leto.

family ozt 1

Lastniška ekipa, na čelu s Simonom Jerebicem (skrajno desno) okrog svoje varovanke Family OZT, ki je slavila drugič letos.

unca

Unca in Slavko Jureš sta bila zmagovalca pete dirke.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

Denit in Planet navdušila domače navijače

Drugi tekmovalni dan sezone v Šentjerneju

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant