...
16. 12. 2022

Intervju: Branko Hrga - komentator kasaških dirk

Prvi mikrofon slovenskih kasaških hipodromov.

Človek tisočerih interesov, športnik od glave do pet, predvsem pa najprepoznavnejši glas hipodromov, ki gledalcem tako na prizorišču kot pred ekrani pričara dodatni draž kasaške dirke. Branko Hrga in komentatorski mikrofon na kasaških prireditvah sta že 25 let nerazdružljiva, a kasaštvo je del njega postalo že mnogo prej, v otroških letih.

Življenjska pot Branka Hrge je nadvse pestra. Rojen Prlek se je po končani gimnaziji v Ljutomeru vpisal na študij gradbeništva, po katerem se je, ker je bil njihov štipendist, zaposlil v podjetju Imgrad v Ljutomeru. Dobro leto je z ekipo preko 77 monterjev vse vikende potoval po Jugoslaviji in skrbel za vgradnjo Imgradovih produktov.

hrga 4 vb.

Zaradi pomanjkanja prostega časa se je mladi Branko odločil zamenjati poklic. Postal je turistični vodič in kot pravi, je v tistem času dodobra izpilil svoje govorniške in komunikacijske vrline. V življenju je vodil več kot 500 večdnevnih izletov, tistih enodnevnih pa sploh ne more prešteti. Ravno jezikovne spretnosti so ga pripeljale na novo karierno pot – ob ustanovitvi radia Maxi v Ljutomeru je namreč postal radijski moderator. Vmes se je amatersko ukvarjal tudi s čarodejstvom, pel v pevskem zboru in še marsikaj drugega.

Ob vsej tej zanimivi poklicni poti ga je vseskozi spremljala strast do športa, še posebej do športov z žogo, predvsem nogometa, košarke ter odbojke. Nepogrešljivi del njegovega življenja pa so že od rane mladosti tudi konji ter kasaške dirke.

hrga 2 vb

Več preberite v novi številki Revije o konjih.

Foto: Boris Vranić

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant