...
02. 02. 2023

3-letni Ksar prodan za 470.000 evrov

Rekord avkcije Prix d'Amerique

Avkcija v okviru tedna Prix d'Amerique se je letos vrnila v ustaljene okvirje z nekaj modalitetami. Na dvodelnem dražbeni dogodku so kupci letos za 183 prodanih konj odšteli 4,25 milijona evrov, padel pa je tudi rekord avkcije, saj je novi lastnik za 3-letnega Ksara »odkartal« vrtoglavih 470.000 evrov.

Tudi konji, ki so jih prodajalci odkupili nazaj, so dosegali zavidljive številke, največ, kar 360.000 evrov je bilo premalo, da bi prepričalo prodajalca 6-letnega Ready Cashevega žrebca.

Avkcija kot narekovalec trendov v kasaški reji

Vsakoletna januarska avkcija pogosto že pokaže prve nastavke novih trendov v kasaški reji, ki se kasneje nato še bolj odrazijo na septembrskih avkcija enoletnih kasačev. Tako je tudi tokrat, morda malenkost presenetljivo, avkcija izpostavila predvsem dva, oba zelo mlada plemenska žrebca, ki pa imata eno skupno lastnost, ki prevladuje v evropski kasaški reji v zadnjem desetletju – oba sta potomca Ready Casha.

Gre za žrebca Fabolous Wooda in Follow Youja, potomca dveh mater iz hleva verjetno najboljšega froncoskega rejca vseh časov Jean-Pierra Duboisa – Mare Bourbon in Qualite Bourbon. Očitno so njuni produkti francoskim rejcem in lastnikom všeč, saj je bilo med 14 kasači, za katere so kupci ponudili vsaj 75.000 evrov, kar 8 njunih potomcev, še trije izmed preostalih pa so potomci njunega očeta Ready Casha.

Več preberite v februarski številki Revije o konjih.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant