...
05. 02. 2023

Premal MS lahkotno do PMU zmage na Dunaju

Premal MS s časom 1:16,2 zaslužil tisočaka in pol

Premal MS in Mitja Slavič (na fotografiji tudi lastnik Valentin Miskolcsik) sta dosegla svojo prvo zmago sezone 2023. (Foto: Marsel Filipič)

Hipodrom Krieau na Dunaju je bil prizorišče štirih PMU dirk, na katerih so slovenskih predstavniki zablesteli z zmago in tretjim mestom. Svojo prvo letošnje prvo mesto je pritekel petletni Premal MS (Principessa Ovi - Dream Vacation). Njegov voznik in trener Mitja Slavič je štart iz pozicije 1 odpeljal rezervirano, saj je Premal v zadnjih nastopih znova pokazal nekaj negotovosti za štartno lestvico.

Kmalu za tem se je prikradel na drugo linijo, po napredovanju konkurentov pred njim pa je ostal na "mrtvi špuri". Po galopu vodilnega Astairja sta približno 600 metrov do cilja prevzela vodstvo, prednost pa le še povečevala. V ciljni ravnini sta suvereno ohranila vodstvo pred Justicem in slavila s časom 1:16,2 na 2100 metrov. S tem sta Premalov karierni konto povišala za dodatnih 1560 evrov, tako da zdaj znaša že več kot 8 tisočakov.

Premal je na francoskih stavnici PMU veljal za četrtega favorita dirke s kvoto 5. (Foto: zajem zaslona)

Premal je na francoskih stavnici PMU veljal za četrtega favorita dirke s kvoto 5. (Foto: zajem zaslona)

Posnetek Premalove dirke: TUKAJ.

Premal MS je sicer lani kot 4-letnik prvič stopil na hipodromske steze in impresivno odprl svoj statistični rezime. Po 4 zmagah v 4 nastopih je prvi poraz dosegel šele v kvalifikacijah za derbi, zaradi težav z zdravjem, ki so mu onemogočile primerno pripravo za derbi, pa je v dirki življenja osvojil "le" četrto mesto.

Po derbiju je znova našel prave "nastavitve" in lani do konca leta dosegel še tri zmage, tudi eno v italijanskem Trevisu ter dve v Budimpešti. Današnja zmaga je tako že njegova osma v 12. nastopu kariere.

Duc de Connee še naprej upravičuje zaupanje Osterčevih

Odlično se je odrezal tudi naš drugi adut, 10-letni francoski kastrat Duc de Connee iz Kobilarne OZT. Z voznikom Jožetom Sagajem sta za trenerja Zvonka Osterca osvojila odlično tretje mesto v močni PMU dirki za konje brez omejitve zaslužka. Na stavnica nista kotirala najvišje, a sta kljub temu z enakim časom kot Premal MS ujela stopničke ter slabih 470 evrov nagrade.

image 2

Duc de Connee nadaljuje z odličnimi nastopi - v zelo močni konkurenci je bil tokrat tretji. (Foto: Marsel Filipič)

Duc se je v hlev Osterčevih preselil lanskega oktobra in že v prvem nastopu za nove lastnike navdušil z zmago v komendskem maratonu. Nato je zablestel še na Dunaju in odnesel prestižno zmago PMU, poleg tega pa je v PMU dirkah na hipodromu Krieau dosegel še drugo, četrto, sedmo in danes tretje mesto.

Skupno je za nove lastnike zbral že skoraj 3500 evrov.

Posnetek dirke Duc de Conneeja: TUKAJ.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant