...
24. 01. 2023

Becoming rekordno v Gran Premio Ponte Vecchio

Prvi Gran Premio leta v Firencah

Becoming presenetil favorite in zmagal v Ponte Vecchiu z rekordom dirke. (Foto: vendopuledri.it)

Prvi Gran Premio za starejše kasače v Firencah, Ponte Vecchio na 2020 metrov z nagradnim skladom 40.400 evrov, je pripadel Becomingu (oče Brillantissime) trenerja Maura Baroncinija, na vajetih Marca Stefanija.

6-letni Becoming je presenetil favoriziranega Achille Blv (Enrico Bellei), ki je končal kot tretji, ter Dumba (V.P. Dell'annunziata), ki je osvojil drugo mesto. Ob največji zmagi kariere je Becoming postavil še nov rekord dirke 1:12,5, k čemur je pomagalo sijajnih zadnjih 800 metrov, ki jih je pretekel v času 1:10,4.

Zanimivo, Becoming je bil edini konj v dirki, ki je bil bos na vse štiri noge. Lastnik in rejec je Alessandro Maestri, Becoming pa je križanec francoske (po očetu) in ameriške (po materi) kasaške krvi. Oče je potomec Ready Casha Brillantissime, mati pa Supergiulietta, hči Coktail Jeta. Njegova tretja mama je Giocaz, prava sestra Ialmaz, matere največjega italijanskega kasača vseh časov Varenneja. Brillantissime je zmagovalec 3 dirk grupe I v Italiji (Continental, Europe in Duomo), v Franciji pa je najbližje zmagi v grupi I prišel v Kriteriju 3-letnikov in v Prix Albert Viel, ki ju je končal kot drugi. Skupno je zaslužil 958.000 evrov in dosegel rekord 1:10,6. Kot oče je v osmih letih svoje plemenilne kariere dal številne zvezdnike, denimo Intuition, Hokkaido Jiel, Girls Talk v Franciji, Bedazzled Sox na Švedskem ter Danish Melody v Italiji.

Rezultati dirke: TUKAJ

Posnetek dirke: TUKAJ

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant