01. 04. 2021

Četrta mesta zaznamovala slovenske nastope v Italiji

Slovenski tekmovalci se vse pogosteje in številčneje odločajo za nastope v Italiji. Tudi ta teden je bilo temu tako, znova pa je največ naših konj in tekmovalcev dirkalo na tržaškem hipodomu Montebello.

Zabeležili so pet uvrstitev med prvih pet, ki še prinašajo denarne nagrade, od tega kar štiri četrta mesta. Četrti je bil mladi nadarjeni Indi KP z Andrejem Marinškom v sulkiju. Iztekla sta čas 1:22,2 na kratko distanco. Četrto mesto je osvojila tudi francoska kobila Dar La Nota v lasti Hleva Jan z Bleda, pa tudi njen klubski kolega Udar's z letošnjim dobitnikom nagrade za življenjsko delo na kasaški akademiji Ivetom Dovžanom. S četrtim mestom je svojega lastnika Smiljana Selinška razveselila tudi Bollicina Delsile, peto mesto pa so dodali še bratje Jan z njihovo Villo Jet.

En slovenski nastop smo videli tudi v Padovi, kjer se je lanskoletna viceprvakinja iz derbija Analin izkazala prav tako s četrtim mestom. Varovanka Šantlovih iz Bolehnečicev je dosegla zelo dober čas 1:15,5.

Ta vikend bomo Slovenci napeto spremljali največji tekmovalni dan na Švedskem, kjer bodo v soboto na hipodromu Aby potekale V75 dirke. Na njih bo namreč nastopil tudi konj leta 2020 Frodo S, ki tako lahko z dobro uvrstitvijo že postane najbogatejši slovenski konj v zgodovini in prehiti dosedanjega rekorderja Interja. Frodo bo v močni konkurenci, kjer je zmaga vredna skoraj 11.000 evrov, poskusil tudi nabrati čimveč točk za finale serije dirk, ki se bo odvil konec maja na Elitloppet vikend v Stockholmu.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Magic Look z rekordom osvojil Jesenski kriterij

Napet, razburljiv in hiter Jesenski kriterij odnesel Magic Look.

Zadnje kasaške dirke sezone v Stožicah

Kasači se za letos poslavljajo od ljubljanskega peska.

Šesterica v boj za rejsko lovoriko Jesenski kriterij

Zadnja rejska dirka sezone 2021.

Prvakinja naraščajnikov postala Bura

Deževni Ljutomer je gostil svoje zadnje dirke sezone.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
envelopebullhorn linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram