...
01. 04. 2021

Četrta mesta zaznamovala slovenske nastope v Italiji

Slovenski tekmovalci se vse pogosteje in številčneje odločajo za nastope v Italiji. Tudi ta teden je bilo temu tako, znova pa je največ naših konj in tekmovalcev dirkalo na tržaškem hipodomu Montebello.

Zabeležili so pet uvrstitev med prvih pet, ki še prinašajo denarne nagrade, od tega kar štiri četrta mesta. Četrti je bil mladi nadarjeni Indi KP z Andrejem Marinškom v sulkiju. Iztekla sta čas 1:22,2 na kratko distanco. Četrto mesto je osvojila tudi francoska kobila Dar La Nota v lasti Hleva Jan z Bleda, pa tudi njen klubski kolega Udar's z letošnjim dobitnikom nagrade za življenjsko delo na kasaški akademiji Ivetom Dovžanom. S četrtim mestom je svojega lastnika Smiljana Selinška razveselila tudi Bollicina Delsile, peto mesto pa so dodali še bratje Jan z njihovo Villo Jet.

En slovenski nastop smo videli tudi v Padovi, kjer se je lanskoletna viceprvakinja iz derbija Analin izkazala prav tako s četrtim mestom. Varovanka Šantlovih iz Bolehnečicev je dosegla zelo dober čas 1:15,5.

Ta vikend bomo Slovenci napeto spremljali največji tekmovalni dan na Švedskem, kjer bodo v soboto na hipodromu Aby potekale V75 dirke. Na njih bo namreč nastopil tudi konj leta 2020 Frodo S, ki tako lahko z dobro uvrstitvijo že postane najbogatejši slovenski konj v zgodovini in prehiti dosedanjega rekorderja Interja. Frodo bo v močni konkurenci, kjer je zmaga vredna skoraj 11.000 evrov, poskusil tudi nabrati čimveč točk za finale serije dirk, ki se bo odvil konec maja na Elitloppet vikend v Stockholmu.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Under Presure osvojila Juhantov memorial

Nevia Viking in Mario Moleh v Komendi dosegla prvo zmago kariere.

Epidemija debelosti pri konjih – problem ali ne?

Veliko ljudi ob pogledu na konje sredi prostranega živo zelenega pašnika prevzameta mir in veselje; nekakšna romantična predstava o tem, kako naj bi konji živeli, na prostranih pašnikih, v čredi. Na žalost pa se vedno bolj izkazuje različnost med konjevim primarnim življenjskim okoljem in življenjskim prostorom, ki mu ga nudimo ljudje. Ena od posledic te različnosti je tudi prekomerna telesna teža domačih konj.

Uporaba in koordinacija dejstev

V vsakem priročniku o učenju jahanja se dejstva delijo na tri kategorije: delovanje teže, nog in rok oz. vajeti. Kot gre teorija, tako se tudi v praksi dejstev učimo sistematično in vsakega posebej, preden jih povežemo v delujočo celoto.

FEI Solidarity

Med 7. in 10. aprilom je v Centru konjeniške delavnosti Matej in M hotelu v Ljubljani potekal seminar za trenerje in sodnike v dresuri. Seminar sta vodila izkušeni mednarodni sodnik Péter Hanságy ter bivša profesionalna tekmovalka in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Geding. Izobraževanju je prisostvovalo devet trenerjev, osem sodnikov in dvanajst jahačev, ki so pod budnim očesom obeh tujih strokovnjakov napredovali iz dneva v dan.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant