...
01. 04. 2021

Četrta mesta zaznamovala slovenske nastope v Italiji

Slovenski tekmovalci se vse pogosteje in številčneje odločajo za nastope v Italiji. Tudi ta teden je bilo temu tako, znova pa je največ naših konj in tekmovalcev dirkalo na tržaškem hipodomu Montebello.

Zabeležili so pet uvrstitev med prvih pet, ki še prinašajo denarne nagrade, od tega kar štiri četrta mesta. Četrti je bil mladi nadarjeni Indi KP z Andrejem Marinškom v sulkiju. Iztekla sta čas 1:22,2 na kratko distanco. Četrto mesto je osvojila tudi francoska kobila Dar La Nota v lasti Hleva Jan z Bleda, pa tudi njen klubski kolega Udar's z letošnjim dobitnikom nagrade za življenjsko delo na kasaški akademiji Ivetom Dovžanom. S četrtim mestom je svojega lastnika Smiljana Selinška razveselila tudi Bollicina Delsile, peto mesto pa so dodali še bratje Jan z njihovo Villo Jet.

En slovenski nastop smo videli tudi v Padovi, kjer se je lanskoletna viceprvakinja iz derbija Analin izkazala prav tako s četrtim mestom. Varovanka Šantlovih iz Bolehnečicev je dosegla zelo dober čas 1:15,5.

Ta vikend bomo Slovenci napeto spremljali največji tekmovalni dan na Švedskem, kjer bodo v soboto na hipodromu Aby potekale V75 dirke. Na njih bo namreč nastopil tudi konj leta 2020 Frodo S, ki tako lahko z dobro uvrstitvijo že postane najbogatejši slovenski konj v zgodovini in prehiti dosedanjega rekorderja Interja. Frodo bo v močni konkurenci, kjer je zmaga vredna skoraj 11.000 evrov, poskusil tudi nabrati čimveč točk za finale serije dirk, ki se bo odvil konec maja na Elitloppet vikend v Stockholmu.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant