...
01. 04. 2021

Don Saxo zmagal v Budimpešti

Po kopici odličnih uvrstitev slovenskih kasačev v Italiji, so se ob prvi priložnosti naši trenerji podali tudi na madžarski hipodrom Kincsem Park v Budimpešti.

Don Saxo na začetku nove sezone znova blesti. (Foto: TŠ)

Od tam znova prinašajo nekaj odličnih uvrstitev. Najboljši je bil 5-letni Don Saxo, ki je v drugem letošnjem nastopu dosegel drugo zmago s časom 1:16,4. Njegov trener in voznik je Janko Sagaj, lastnik pa Ekipa S.K.P. Don Saxo bo tudi eden udeležencev dirke za Pokal mesta Ljubljane, 9. maja v Stožicah.

V isti dirki je odličen nastop pokazal tudi Prime MS z Mitjo Slavičem. Eden najboljših konj svoje generacije, tudi letošnji derbist, je zasedel 3. mesto. Prav tako uvrstitev pa je v svoji dirki dosegel še en varovanec Ekipe S.K.P. Magic Look, ki tako nadaljuje s serijo uvrstitev med najboljše tri. V karieri je zbral že skoraj 10.000 evrov zaslužka.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Under Presure osvojila Juhantov memorial

Nevia Viking in Mario Moleh v Komendi dosegla prvo zmago kariere.

Epidemija debelosti pri konjih – problem ali ne?

Veliko ljudi ob pogledu na konje sredi prostranega živo zelenega pašnika prevzameta mir in veselje; nekakšna romantična predstava o tem, kako naj bi konji živeli, na prostranih pašnikih, v čredi. Na žalost pa se vedno bolj izkazuje različnost med konjevim primarnim življenjskim okoljem in življenjskim prostorom, ki mu ga nudimo ljudje. Ena od posledic te različnosti je tudi prekomerna telesna teža domačih konj.

Uporaba in koordinacija dejstev

V vsakem priročniku o učenju jahanja se dejstva delijo na tri kategorije: delovanje teže, nog in rok oz. vajeti. Kot gre teorija, tako se tudi v praksi dejstev učimo sistematično in vsakega posebej, preden jih povežemo v delujočo celoto.

FEI Solidarity

Med 7. in 10. aprilom je v Centru konjeniške delavnosti Matej in M hotelu v Ljubljani potekal seminar za trenerje in sodnike v dresuri. Seminar sta vodila izkušeni mednarodni sodnik Péter Hanságy ter bivša profesionalna tekmovalka in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Geding. Izobraževanju je prisostvovalo devet trenerjev, osem sodnikov in dvanajst jahačev, ki so pod budnim očesom obeh tujih strokovnjakov napredovali iz dneva v dan.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant