...
03. 09. 2021

Derbi 2021 - nedeljsko popoldne za vso družino

Hipodrom Stožice bo v nedeljo najboljša lokacija za preživljanje prostega časa - za vso družino!

Kasaški derbi v Stožicah je pravi nedeljski družinski dogodek.

Kasaški klub Stožice je znova poskrbel, da bo prvo nedeljsko popoldne stožiški hipodrom najboljša izbira za vsakogar - od kasaških sladokuscev, ki bodo lahko spremljali bogat tekmovalni program, v katerem sta glavni točki sporeda 31. slovenski kasaški derbi in deveta ljubljanska milja, pa vse do popolnih laikov, ki bi radi v družbi plemenitih živali, prijetnega ambienta in bogate gostinske ponudbe preživeli čas s svojimi prijatelji in družino.

program

Kakopak niso pozabili niti na najmlajše, ki bodo poleg glavne atrakcije, poni dirk, deležni tudi pestrega spremljevalnega programa. Ob tem so zapisali: "Otroško veselje ob stiku s konji in uživanje v aktivnostih, ki so namenjene prav njim, nam pomeni ogromno. Zato smo tudi letos zanje pripravili posebni program. Vabimo vas, da se nam pridružite to nedeljo v Stožicah, saj bo poskrbljeno za zabavo celotne družine. Dogodek je BREZPLAČEN. Se vidimo!"

241124533 1998589390291158 6563799788871816309 n

Tako smo se imeli včasih:

pht 0377 2
pht 0584 2
pht 0604 2
pht 1009 2
pht 1051 2
pht 9578
Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Under Presure osvojila Juhantov memorial

Nevia Viking in Mario Moleh v Komendi dosegla prvo zmago kariere.

Epidemija debelosti pri konjih – problem ali ne?

Veliko ljudi ob pogledu na konje sredi prostranega živo zelenega pašnika prevzameta mir in veselje; nekakšna romantična predstava o tem, kako naj bi konji živeli, na prostranih pašnikih, v čredi. Na žalost pa se vedno bolj izkazuje različnost med konjevim primarnim življenjskim okoljem in življenjskim prostorom, ki mu ga nudimo ljudje. Ena od posledic te različnosti je tudi prekomerna telesna teža domačih konj.

Uporaba in koordinacija dejstev

V vsakem priročniku o učenju jahanja se dejstva delijo na tri kategorije: delovanje teže, nog in rok oz. vajeti. Kot gre teorija, tako se tudi v praksi dejstev učimo sistematično in vsakega posebej, preden jih povežemo v delujočo celoto.

FEI Solidarity

Med 7. in 10. aprilom je v Centru konjeniške delavnosti Matej in M hotelu v Ljubljani potekal seminar za trenerje in sodnike v dresuri. Seminar sta vodila izkušeni mednarodni sodnik Péter Hanságy ter bivša profesionalna tekmovalka in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Geding. Izobraževanju je prisostvovalo devet trenerjev, osem sodnikov in dvanajst jahačev, ki so pod budnim očesom obeh tujih strokovnjakov napredovali iz dneva v dan.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant