...
27. 03. 2023

Duc de Connee z neverjetno predstavo do zmage v Trstu

Gran Premio dan v Trstu

Nedeljske dirke v Trstu so običajno znanilec, da oval Montebello v eni izmed svojih Gran Premio dirk gosti najboljše kasače apeninskega polotoka. Tako je bilo tudi včeraj, ko so se nekateri zvezdniki pomerili v Gran Premio Giorgio Jegher. Na obisku je bil tudi najboljši zaslužkar med vsemi evropskimi trenerji v letu 2022, Alessandro Gocciadoro. Glavna zgodba za Slovence pa: sijajna predstava in zmaga Osterčevega francoskega asa Duc de Conneeja.

Duc de Connee je dirkal v šesti dirki z nagradnim skladom 11.000 evrov. Za njim je sedel kdo drug kot Paolo Scamardella, tekla pa sta iz druge distance na 2500 metrov iz obrata. Po štartu sta se postavila za vsemi sotekmovalci, kjer je Paolo pametno štedil moči in varčeval z metri. V zadnjem krogu sta poiskala luknje v "pešajoči" skupini, v ciljni ravnini pa se kar po prvi liniji brez večjih težav odpeljala mimo zadnjih treh konkurentov za zanesljivo zmago z neverjetnim časom za 800-metrski Montebello - 1:15,9!

Posnetek dirke: TUKAJ

To je za 10-letnega francoskega kastrata, sicer potomca Nuage de Laita, ki trenira v hlevu Zvonka Osterca, ki je s Kobilarno OZT tudi sam njegov lastnik, deseta zmaga kariere in tretja od oktobrskega prihoda v Slovenijo.

V isti dirki se je znova izkazal tudi letos odlični Urban Kronos Martina Marsa. Slednji je zasedel tretje mesto s časom 1:16,2. Vozil ga je Manuel Pistone, za potomca Muscle Hilla pa je to ob dveh zmagah že drugo tretje mesto v letu 2023.

Od Slovencev je nastopal še Osterčev Urus Caf, ki je v amaterski dirki, s katero se je zaključil tekmovalni program, zasedel z Antoniem Scaranom tretje mesto.

"Slab" dan za Gocciadora

Kot omenjeno je bila osrednja dirka dneva memorial Giorgia Jegherja, v njem pa kopica zvenečih imen. Slavil je Bonjovi MMG, ki je kot izrazit favorit odlično izkoristil štartno številko dve in povedel dirko. Audt trenerja Daria Battistinija je vodstvo suvereno obdržal do konca. Potomca Ganymeda je vozil Gianpaolo Minnucci. Drugi je končal Ehlertov varovanec, sicer pa potomec Vivid Wise Asa Cerbero Trebi' (C. Piscouglio), tretja pa je bila Maharajahova hči Akela Pal Ferm (A. Di Nardo), trenerja Gennara Castilla. Čas zmagovalca 1:13,3 na kratko distanco.

Gran Premio dan je na obisk Montebella privabil tudi Alessandra Gocciadora, ki je lani s skoraj 6 milijonov evrov nagrad po tem kriteriju postal prvi trener Evrope. Gocciadoro je imel v Gran Premiu tri svoje konje, najboljši pa je bil z voznikom Castaldom na četrtem mestu avtsajder General Bianco, sicer pa je Gocciadoro včeraj vozil pet konj, prav vsi pa so, kot je to zanj že običajno, spadali v ožji krog favoritov. Slavil je le s triletno Elettro Bi (oče Manofmanymissions) trenerja Edwina Lagasa, vsi ostali pa so ostali brez nagrad, večinoma zaradi galopa.

Posnetek Gran Premio dirke: TUKAJ

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant