...
22. 03. 2023

Naši odlični na tujem, Slavič z novo zmago

Marko Slavič v Budimpešti slavil še četrtič letos

Pretekli teden je bil za naše kasače na tujem znova zelo uspešen. Marko Slavič je še drugo soboto zapored zmagal v Budimpešti, precej naših tekmovalcev pa se je v Italiji veselilo stopničk.

Izkušeni Slavič na največjem madžarskem hipodromu letos tekmuje izključno z madžarskimi kasači, ki so v njegovem treningu. Potem ko je februarja z žrebcem Catanio R in Don't Stop Me Now slavil isti dan, je z obema uspeh ponovil še marca. Z Don't Stop Me Now 11. marca, s petletnikom, s katerim je lani osvojil tretje mesto v derbiju naših zahodnih sosedov, pa teden dni kasneje. Letošnji derbist je iztekel čas 1:19,2 na 1900 metrov, leto starejši Catania R pa na sto metrov krajši preizkušnji 1:18,5. Catania je tudi 18. marca nastopil uspešno in s časom 1:16,3, prav tako na 1800-metrski distanci, osvojil drugo mesto.

S štirimi zmagami ima Slavič zdaj tudi lepo prednost v boju za zlato čelado 2023, saj imajo vsi ostali zmagovalci slabe tri tedne pri pričetkom slovenske kasaške sezone zgolj po eno zmago.

Naši uspešni tudi v Italiji

Do zmage je pritekel 4-letni francoski kastrat Jeoffrey, ki je v delni lasti Maše Habjan. Varovanec trenerja Holgerja Ehlerta se je z voznikom Vincenzom Dell'Anunziato na hipodromu v Bologni veselil svoje tretje zmage kariere. Dosegel je čas 1:15,2 na kratko distanco.

Da gre za zares talentiranega mladega kasača priča tudi dejstvo, da se je Ehlert odločil s potomcem Voltiguer de Myrta in mame Chance d'Occagnes od Ready Casha poskusiti tudi v Parizu, a žal se je njegov krst na Vincennesu končal z galopom.

S svojimi konji ostaja aktiven tudi trener Zvonko Osterc. Najprej je s Krack du Clocherjem preteklo nedeljo, 12. marca, nastopil na Dunaju in osvojil drugo mesto, s čimer je 9-letni kastrat potrdil, da so zdravstvene težave stvar preteklosti. Vozil ga je Jože Sagaj mlajši, zaostala pa sta samo za kasačem Diamant Venus, ki ga je vozil Wolfgang Ruth ter dosegla čas 1:16,0 na 2100 metrov.

Konec tedna, v četrtek, pa se je Osterc z Duc de Conneejem podal še v Bologno in v t.i. malem trisu zabeležil izjemno tretje mesto. Pred njim sta končala le italijanski legendi Alessandro Gocciadoro in Roberto Vecchione s Catman di Cellejem in Batman Grifom. Za Ducom je tokrat sedel sijajni Paolo Scamardella, dosegla pa sta kilometrski čas 1:16,3.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant