...
04. 12. 2023

Fieracavalli 2023 – 125 let strasti, ki združuje

Sejem v Veroni Fieracavalli 2023

Verona je med 9. in 12. novembrom postala konjeniška prestolnica srednje Evrope. Tokratni sejem Fieracavalli pod geslom »Strast, ki združuje« je v ospredje postavil povezanost med človekom in živaljo.

Številni dogodki, ki pokrivajo širok spekter konjeniških dejavnosti, so razlog, zaradi katerega se v Veroni vsako leto novembra zberejo konjeniški navdušenci od blizu in daleč. Tudi letos so lahko uživali v edini italijanski etapi svetovnega pokala v preskakovanju ovir Longines FEI Jumping World Cup, umetniških gala večerih, predstavitvi konj in konjeniških dejavnosti, razstavah, predvsem pa v bogati ponudbi trgovin in stojnic s konjeniško opremo.

fiera11

Dogajanje 125. sejma Fieracavalli je potekalo v 12 pokritih dvoranah in 6 zunanjih prizoriščih na več kot 128 tisoč kvadratnih metrov obsežnem veronskem sejmišču. V štirih dneh se je obiskovalcem predstavilo okoli 2500 konj 60 različnih pasem, 35 rejskih združenj in 700 razstavljalcev iz 25 različnih držav. Enormnim številkam tokratnega sejma se je pridružilo tudi enormno število udeležencev – sejem je namreč obiskalo kar 140.000 obiskovalcev iz 60 držav. Posebno za vikend je bila gneča nepopisna, ob tribunah pred arenami so se vile dolge vrste, blago v trgovinicah s konjeniško opremo pa je po zaslugi željnih kupcev hitro kopnelo.

Več preberite v decembrski številki Revije o konjih.

Besedilo: Sara Primec

Foto: fieracavalli.it

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant