...
12. 10. 2023

Državno prvenstvo v eventingu na Gradu Prestranek

Svetla prihodnost eventinga v Sloveniji

Na Gradu Prestranek, ki velja za zibelko slovenskega eventinga, se je kot že nekaj let do sedaj 3. septembra 2023 odvijalo državno prvenstvo. Kljub temu da je disciplina eventing pri nas bolj kot ne v povojih, je število udeležencev navdušilo in disciplini dalo nov zagon.

Razveseljujoče je opazovati, kako se šport razvija in postaja priljubljen, še posebej med mladimi in najmlajšimi udeleženci. Na tokratni tekmi je bilo očitno, da je zanimanje med mladimi izjemno, kar obljublja svetlo prihodnost tega športa pri nas. Posebej vzpodbudno je dejstvo, da so se tudi najmlajši, otroci, srečali z ovirami in se pod budnim očesom staršev, trenerjev in učiteljev preizkusili v vodenem eventingu. To je odličen način za vzpodbujanje poguma, vztrajnosti in ljubezni do konjeništva že v zgodnjih letih. Lepo je bilo opazovati dobro pripravljene ponije in njihove predane jahače, še posebej, ker so med njimi prevladovale deklice. To kaže, da je konjeništvo odprto za vse generacije in spole, čeprav je eventing znan po svoji zahtevnosti in je v treninge potrebno vložiti veliko truda, poguma in zbranosti.

eventing2

Tudi v kategoriji E se je dokazala nova generacija mladih – pomerilo se je namreč 12 tekmovalcev.

V kategoriji A je Rok Bernik, večletni državni prvak, ponovno dokazal, da je še vedno v odlični formi in ostal nepremagan.

Več preberite v oktobrski številki Revije o konjih.

Besedilo: Živa Prunk

Foto: Calisto M

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant