...
23. 12. 2022

Hipodrom Montebello znova prizorišče treh slovenskih zmag

Dve zmagi Ekipe SKP in ena hleva Mars.

Maya Viva je v Trstu zabeležila že svojo sedmo zmago sezone. (Foto: Boris Vranić)

Ta teden je bil hipodrom Montebello v Trstu, kjer pogosto tekmujejo slovenski tekmovalci, prizorišče dve tekmovalnih dni. V torek je bilo na sporedu šest dirk, v četrtek pa pet. Skupaj je na obeh prireditvah nastopilo 13 slovenskih tekmovalcev, ki so bili, kot je to zdaj že navada, zelo uspešni.

V torek so znova zablesteli konji lastniške skupine Ekipa SKP, našega najboljšega lastnika lanskega leta, ki bo več kot očitno zlahka naslov ubranila tudi letos. Svojo 27 zmago kariere je dosegel veteran Tars Stars (Persugill - Ten Stars Vita), ki je na vajetih amaterskega voznika Maurizia Signorja zablestel na zanj ne najbolj tipični srednji distanci. Konkurenco sta dobesedno deklasirala in se na 2060 metrov dolgi progi veselila prvega mesta s časom 1:20,7.

Posnetek dirke Tars Starsa.

Tars Stars

Tars Stars še naprej zmaguje, kljub temu, da bo po novem letu štel že ducat let.

V naslednji dirki je bil favorit aktualni slovenski šampion Don Saxo, a sta s svojim trenerjem in voznikom Jankom Sagajem dirko zaključila z diskvalifikacijo. Slovensko čast je s tretjim mestom ubranil Jerry Joy (Persugill - Joy Love), ki je jeseni pokazal nekaj sijajnih nastopov, tako doma kot na tujem. Vozil ga je znova Roman Jerovšek.

V zadnji dirki dneva pa je kopica slovenskih udeležencev dirke znova poskrbela, da smo videli kar tri naše med prvimi štirimi. Znova je šlo za dirko amaterjev, zato so vozili zgolj italijanski vozniki. Novo, že sedmo sezonsko zmago je pridirkala odlična Maya Viva (Banker Hall - Manisha Vita), ki jo je s časom 1:17,4 do zmage popeljal Filippo Monti, drugo mesto je osvojil Selinškov Cleo Rab, četrto pa Marinškov Indi KP (Allison Hollow - Indiana KP).

Posnetek zmage Maye Vive.

V četrtek nova zmaga Cecilie Be

Neobičajno za tržaški Montebello so tokrat dirke potekale tudi v četrtek. V zgolj petih dirkah sporeda je bilo spet precej Slovencev, najuspešnejša pa je bila letos fenomenalna Marsova kobila Cecilia Be, ki je osvojila še svojo deveto zmago v letu 2022, skupno pa 13 v karieri. Do nje jo je znova pripeljal Fernando Pisacane, tokrat s časom 1:17,7. Za popolno slovensko zmagoslavje sta poskrbeli še dve štiriletnici slovenskega registra, letošnji derbistki in polsestri po očetu. Drugo mesto je osvojila Under Presure (Legendary Lover K - Uakea) z Markom Slavičem, tretje pa Ciara TP (Legendary Lovek K - Cala), ki je s tem sicer prekinila serijo petih zaporednih zmag, a kljub temu nadaljuje s fantastičnimi rezultati.

Cecilia Be

Izjemna Cecilia Be iz hleva trenerja Martina Marsa, pri katerem se je tudi skotila, je letos v Italiji nanizala kar 9 zmag.

Marko Slavič se je v dirki 3-letnikov z Buro (Egon Lavec - Bagheera De Vouede) uvrstil na tretje mesto in znova potrdil, da bosta naslednje leto resna kandidata za najvišja mesta v 33. slovenskem kasaškem derbiju.

Slovenci danes v Trevisu

Danes bo na hipodromu v Trevisu nov tekmovalni dan, na katerem bomo lahko stiskali pesti za naše tekmovalce. Na štartu bodo štirje: Black Rock Glory in Golden Avenue v dirki za 5 in 6-letne kasače z zaslužkom do 35.000 evrov, Premal MS (Dream Vacation - Principessa Ovi) v dirki za 4-letnike z zaslužkom do 12.000 evrov in Krack Du Clocher, ki bo tretjo zaporedno zmago lovil v dirki Tris z nagradnim skladom 19.800 evrov.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant