...
21. 12. 2022

Lista želja: Galop po peščeni plaži

Popoln pobeg nazaj v poletje

Jesenske počitnice. Odprt kovček za ročno prtljago. Pribor za osebno higieno, spodnje perilo, kavbojke, pulover, kratke hlače, kratke majice, kopalke, brisača. Jahalne hlače! Jahalne nogavice. Superge, v katerih se lahko dobro hodi in tudi jaha.

sardinija2

»Po strmem pobočju smo se spustili do plaže. Ko so konji pod svojimi kopiti začutili mivko, so postali živahnejši – vedeli so, kaj jih čaka. Vznemirjenje v nas je naraščalo, konjeniška dogodivščina, ki se je začela z grenkim priokusom, je postajala boljša in boljša! Michaela nas je najprej vzpodbudila v kas, potem pa smo poleteli v galop. Veter v laseh, vonj morja, šumenje valov, sonce na licih, plapolajoča griva med prsti, otroška radost v naših očeh. Težko je opisati tistih par minutk popolne ekstatične sreče. Dolgi peščeni zaliv smo preleteli, kot bi mignil. Umirili smo konje in jih usmerili proti vodi. »Samo ne stati na mestu, ker se mivka ugreza,« nas je opozorila Michaela, medtem ko smo gazile po morju in v smehu dvigovale svoje noge, da nas voda ni dosegla. Počutila sem se kot majhen otrok, ki je na plaži s svojo najljubšo igračo. Po vriskih in nasmehih sodeč so se tako počutili tudi ostali.

sardinija naslovna

Ko smo zapustili sanjsko peščeno plažo, sem bila prepričana, da je najlepši del ježe za nami. Pa sploh ni bilo tako! Pot nas je še naprej vodila ob morju, nekoliko višje po pečinah, od koder so se odpirali naravnost božanski razgledi na sinje nebo nad nami in modro morje pod nami. Ta prvi dan je bil najlepši dan na Sardiniji. Bil je popoln pobeg nazaj v poletje in to še s konji po vrhu!«

Besedilo: Sara Primec

Foto: arhiv Malega ranča

Več preberite v novi številki Revije o konjih.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant