...
01. 06. 2022

Hot Coco do zgodovinske prve zmage slovenskega kasača v dirki Tris

Hot Coco in Black Rock Glory v Padovi poskrbela za dvojno slovensko zmago

Hot Coco in ekipa: od leve: trener Zvonko Osterc, voznik Paolo Scamardella, pomočnik Ivan Krašovec, rejec Tomaž Košak.

Slovenski kasači nadaljujejo z nizanjem zgodovinskih rezultatov. Danes je za to v italijanski Padovi poskrbela sijajna 7-letna Hot Coco lastnice Ajde Košak iz KK Stožice, ki zadnje štiri mesece trenira v hlevu trenerja Zvonka Osterca.

Hot Coco je po odlični vožnji enega najboljših voznikov severovzhoda Italije Paola Scamardelle upravičila vlogo favoritke in zanesljivo slavila v dirki Tris v Padovi, kar je prva tovrstna zmaga kasača slovenske reje v teh prestižnih dirkah v Italiji. Priljubljeni "Pavletina", ki večkrat obišče tudi naše hipodrome, je bil danes edini voznik z dvema zmagama v Padovi. Hot Coco je potomka kobile Hot Chocolate (oče Persugill) in plemenskega žrebca Impeto Grifa in je rejski produkt iz hleva rejca Tomaža Košaka.

285700011 5220974651320714 291927357277738946 n

Hot Coco pred nastopom v Padovi.

Po pričakovanjih je drugouvrščena iz slovenskega derbija 2019 prevzela vodstvo že na samem začetku dirke in ga do konca ni izpustila iz rok. S tem je Hot Coco tudi "zacelila rane" po nepričakovanem galopu pred dobrim tednom v Trstu in hkrati zabeležila drugo zmago sezone, skupno pa že trinajsto v karieri. Svoj karierni zaslužek je zdaj povzdignila preko 44.000 evrov in s tem postala najbogatejša slovenska kasaška kobila vseh časov.

Hot Coco je s tem prehitela Jo HV, ki je prav včeraj praznovala okroglih 20 let. Zmagovalka derbija iz leta 2006 in mati nekdanje absolutne rekorderke Jopi je namreč v karieri zaslužila dobrih 42.000 evrov, ravno danes pa je povrgla svoje četrto žrebe. Zanimivo - vsi njeni prvi trije potomci (poleg Jopi sta to še Jori in Joky) so dosegli zmago na italijanskih hipodromih.

Black Rock Glory poskrbel za dvojno zmago

Sijajno se je znašel tudi naš predstavnik iz hleva Mars v Krškem Black Rock Glory, ki je dopolnil uspeh Hot Coco z drugim mestom. Z voznikom Cesarejem Ferrantijem sta namreč po odlični predstavi dosegla čas 1:16,5. Za Blacka je to drugo letošnje drugo mesto, sicer pa ob štirih zmagah že sedmo v karieri. Pohvali se lahko s preko 11.000 evri zaslužka.

V dirki smo imeli še enega predstavnika, Krack du Clocherja, ki ni sledil letošnji zmagoviti formi. Po štirih zmagah je Osterčev adut tokrat, tudi po taktični smoli, zasedel 9. mesto.

image

Rezultati dirke Tris, 1. 6. 2022 v Padovi.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant