...
04. 01. 2023

Idao De Tillard pred Prix d'Amerique prestrašil konkurenco

Vročica pred Prix d'Amerique se stopnjuje

Napetost pred zadnjim januarskim vikendom v Parizu in dirko vseh dirk Prix d'Amerique dosega vrelišče. Zadnji teden lanskega leta in prvi teden letošnjega sta prinesla še tri kvalifikacijske obračune, ki so potrdili nove udeležence dirke vseh dirk. Na božični večer so bile vse oči uprte v mlada zvezdnika – Francoz Idao De Tillard je z zastrašujočo predstavo deklasiral mednarodne vrstnike, švedski fenomen Calgary Games pa je bil prvič v karieri poražen in bo svojo vstopnico za Prix d'Amerique še moral osvojiti.

Criterium Continental ter Prix Tenor De Baune sta znani dirki za 4- oziroma 5-letnike, ki vsaka konec decembra svojemu zmagovalcu omogočita nastop v Prix d'Amerique dober mesec pozneje. Francoska zveza je v zadnjih letih poskrbela, da sta obe izdatno dotirani ter veljata za grupi I, kar privabi zares najboljše vsake generacije iz vse Evrope.

2 pda

Legendardni Jean-Michel Bazire kljub zmanjšanju števila nastopov ostaja kralj Vincennesa in zimskega mitinga.

Tokrat so bili soji žarometov usmerjeni predvsem v (takrat še) 4-letnega Idao De Tillarda ter leto starejšega Calgary Gamesa. Prvi je v izjemni francoski »I« generaciji v zadnjih mesecih prevzel primat in iz ust trenerja Thierryja Duvaldestina, ki je včasih treniral tudi legendarnega Ready Casha, je bilo slišati velike pohvale na račun talenta nadebudnega šampiona. Duvaldestinov sin Clement, ki Idaa vozi v dirkah, je v intervjuju dejal, da je Ready Cash kasaški Ronaldo ali Messi, Idao pa Mbappe.

Več o tem in o najboljših v Franciji v letu 2022 pa preberite v januarski številki Revije o konjih.

Foto: SCOOPDYGA

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant