...
04. 01. 2023

Novi rekordi in presežki, a žal spet le v tekmovalni sferi

Kasaško leto 2022

Pogled na kasaško leto 2022 pri kasaških navdušencih znova vzbuja mešane občutke. Medtem ko konji slovenskih rejcev in trenerjev še naprej dvigujejo svoje rezultate in ime naše male kasaške nacije krepijo v mednarodnem merilu, organizacijsko že nekaj let stagniramo. Klubi in zveza si še niso popolnoma opomogli od zadnje »korona« krize, zato jim je treba kljub vsem težavam s katerimi se soočajo, čestitati za vse prirejene dirke in zbrana sredstva.

Poglejmo najprej osnovne številke lanske sezone. Sedem različnih kasaških klubov je na sedmih hipodromih priredilo 20 tekmovalnih dni. Največ znova Kasaški klub Ljutomer, ki jih je organiziral 6, pet jih je organiziral klub iz Ljubljane, po tri KK Komenda in KK Šentjernej, enega pa člani KD Krim, KD Slovenske Gorice Lenart in KK Krško.

2

Na vseh tekmovalnih dneh je bilo izvedenih 128 dirk, v katerih je bilo razdeljenih slabih 170.000 evrov denarnih nagrad, kar znese okrog 1.330 evrov na dirko. Največje nagrade na posamezno dirko sta letos zagotovila kluba iz Ljubljane in Komende, sledi jima KK Ljutomer, ki je organiziral tudi derbi.

Več o tem preberite v januarski številki Revije o konjih.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Prix d'Amerique - maestralni Bazire in Hooker Berry

Jean-Michel Bazire spisal zgodovino Prix d'Amerique

Beads rekordno v Prix du Luxembourg

Prix d'Amerique vikend v Parizu

Neža Gorenc najboljša voznica ponijev sezone 2022

Neža Gorenc prva, Karin Kepic in Lucija Sitar Šarc skupaj na drugem mestu

Poslovil se je Cantab Hall

Cantab Hall je bil eden najvplivnejših plemenjakov tega tisočletja

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant