...
08. 06. 2021

Krško: Domačin Martin Mars osvojil spominsko dirko svojega očeta

Najboljši čas tretjega tekmovalnega dne sezone na hipodromu Krško je postavila Michelle z Darjo T. Dolinšek.

Martin Mars je že drugo leto zapored osvojil Spominsko dirko Marjana Marsa, svojega očeta, ki je preminil v začetku leta 2019. (Foto: Nik Rovan/KK Krško)

Krški kasaški oval, ki že dolga leta slovi kot eden najhitrejših v Sloveniji, je svojo vsakoletno prireditev tudi tokrat tradicionalno gostil prvo junijsko nedeljo. In kot je v Krškem tradicija, se vremenski 'bogovi' niso strinjali z običajnimi vremenskimi željami organizatorjev. Če smo včasih bili priča zelo toplemu vremenu, so Krško tekmovalci že večkrat zapuščali tudi dodobra razmočeni. Tokrat je dež padal pred prireditvijo, zato so imeli marljivi organizatorji, na čelu s predsednikom domačega kluba Urošem Bernardičem, obilico dela, da so stezo do prve dirke uspeli pripraviti za tekmovanje. Tekom popoldneva se je steza še nekoliko izboljšala in kljub temu, da nismo videli kakšnih rekordnih nastopov, je bil najboljši čas dneva solidnih 1:16,0.

Prva dirka - sponzorja podjetji Kim in Stamar

V prvi točki sporeda so se kasači z zaslužkom do 200 evrov, torej praktično popolni začetniki, pomerili v spominski dirki Marjana Marsa, dolgoletnega člana KK Krško, ki je preminil pred dvema letoma. Zmagala je kobila Cecilia Be, trenerja, lastnika in voznika Martina Marsa. Martin je z italijansko kobilo, ki jo je do zmage pripeljal s časom 1:19,5, tako še drugo leto zapored slavil v spominski dirki svojega očeta. Drugo mesto je pripadlo Lord Of The Nightu, tretje pa Pratolinki OM.

Druga dirka - sponzorja podjetji Gen Skupina in Numip

V drugi točki sporeda so nastopili kasači z zaslužkom do 2000 evrov, končno pa je svoj talent v zmago pretopil italijanski kasač Boaz Nas z voznikom Andrejem Simončičem. Kar je kazal v treningih je tako končno predstavil še kasaški javnosti izven domačega hipodroma in se zmage razveselil s časom 1:17,8. Na drugem mestu je končal prvi zmagovalec prvih letošnjih dirk Palattin, tretja pa je bil Ciara TP, ki tako kot Boaz v treningu kaže izvrstno formo, počasi pa bo to očitno prenesla tudi na dirke.

Tretja dirka - sponzorja Kostak in LL Grosist

V konkurenci konj z zaslužkom do 5000 evrov smo videli 8 nastopajočih. Največ je pokazal še en italijanski konj, Ulfast. Z voznikom Milanom Žanom sta povedla dirko in vodstvo izjemno suvereno zadržala do ciljne črte, ki sta jo prečkala s kilometrskim časom 1:19,8. Na drugem mestu se je znašla njegova rojakinja Zarja Jam, tretja pa je bila Prlečka Patty.

Michelle (na fotografiji levo) je v četrti dirki dosegla najhitrejši čas tekmovalnega dneva.
Michelle (na fotografiji levo) je v četrti dirki dosegla najhitrejši čas dneva. (Foto: Nik Rovan / KK Posavje Krško)

Četrta dirka - sponzorji Komunalne gradnje, Hidroelektrarne na Spodnji Savi in Sipro inženiring

Najboljši čas dneva so lahko gledalci, ki so tudi tokrat bili "obsojeni" na spremljanje prireditve preko spleta, videli v četrti dirki - 1:16,0. Dosegla ga je sijajna Michelle (Impeto Grif - Money Falu), ki se je tako z voznico Darjo T. Dolinšek veselila že druge zmage sezone, čemur sta v treh nastopih dodali še eno tretje mesto. Za ženski tandem ovire ni predstavljala niti druga štartna vrsta, napad na ravnini pred ciljem pa je razorožil tekmece in zmago zagotovil klubu iz prestolnice. Drugo mesto je osvojila Ain't She Perfect, tretje pa njen klubski kolega iz Komende Jori.

Peta dirka - sponzorji Triglav, Krajevna skupnost Krško Polje in Rudar Senovo

Odprta dirka je skoraj prinesla drugo zmago dneva v domači klub, a je to preprečila izkušena Komendčanka Jonna Go (Let's Go - Jasna), ki je z voznikom Romanom Jerovškom in časom 1:16,7 dosegla že svojo 24 zmago kariere! Drugi je bil domač matador, veteran Samurai Be, ki se po bogati karieri ustvarjeni na tujih hipodromih, ob koncu kariere predstavlja še slovenski publiki. Tretje mesto je osvojila Abbadia.

Šesta dirka - sponzorji Občina Krško, Center za podjetništvo in turizem Krško in LeTrot

V zadnji dirki dneva so se pomerile francoske kobile, ki na kratki distanci redko tekmujejo. Najbolj se je izkazala Berruria Gin z voznikom Tinetom Jagodicem in tako v Komendi odnesla še tretjo zmago dneva. Dosegla je čas 1:17,3. Za drugo mesto sta obračunali Dar La Nota, zmagovalka prvega teka v Ljubljani, in Šentjernejčanka Elisa Gali, uspešnejša pa je bila prva.

Naslednje kasaške dirke bodo že to nedeljo na hipodromu Polena v Lenartu.

foto: Nik Rovan / KK Posavje Krško

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant