...
13. 02. 2023

Mag. Janez Slavič prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo

Dolgoletni predsednik KK Ljutomer

Dolgoletni predsednik KK Ljutomer mag. Janez Slavič je za svoje delo v kasaštvu prejel eno najvišjih športnih priznanj v državi. (Foto: Staš Rudolf)

V soboto, 11. februarja, je na Brdu pri Kranju potekala že 58. podelitev Bloudkovih priznanj. Med dobitniki najvišjih državnih priznanj Republike Slovenije za področje športa za leto 2022 je tudi kasaški funkcionar in nekdanji predsednik KK Ljutomer Janez Slavič, ki je za svoje obsežno in požrtvovalno več desetletno udejstvovanje prejel plaketo za življenjsko delo v športu.

Mag. Janez Slavič je skoraj 30 let sedel na mestu predsednika največjega slovenskega kasaškega kluba iz Ljutomera. V tem času je klub organiziral več sto tekmovalnih dni med njimi tudi 18 derbijev. Na čelo KK Ljutomer je bil izvoljen leta 1992, poslovil pa se je s tega mesta pred dobrima dvema letoma, ko ga je nasledil Branko Kristl. Vmes je bil nekaj časa tudi predsednik krovne organizacije, še danes pa je aktivno vključen v kasaško politiko kot član upravnega odbora Kasaške zveze. KK Ljutomer mu je po koncu predsedovanja podelil tudi naziv častnega člana kluba.

image 9

Mag. Janez Slavič je skoraj 3 desetletja predsedoval KK Ljutomer. (Foto: Boris Vranić)

Na predlog Kasaškega kluba Ljutomer pa je letos mag. Janez Slavič dobitnik najvišjega državnega priznanja Republike Slovenije na področju športa - Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu.

V obrazložitvi so zapisali:

Mag. Janez Slavič je s svojim športnim udejstvovanjem na področju kasaštva v Sloveniji prvi in najbolj zaslužen, da je ta šport še vedno na visoki ravni v slovenskem in evropskem merilu. Predvsem se je pod njegovim predsedovanjem nadaljevala tradicija prednikov, ki so bili ves čas na tekmovalnih stezah v domovini in tujini. Slavič je vodenje Kasaškega kluba Ljutomer prevzel leta 1992 in pod njegovim vodstvom so bili na ljutomerskem hipodromu izvedeni številni infrastrukturni projekti: zgrajeni so bili pokrita tribuna za 1000 gledalcev, sodobni hlevi, nov skedenj, Muzej ljutomerski kasač. Poleg tega je Slavič zaslužen tudi za vrhunske konje in temu primerne rezultate na tekmovalnih stezah. Po skoraj treh desetletjih izjemno uspešnega vodenja pa Slavič še danes ostaja kot član upravnega odbora, v katerem s svojimi bogatimi izkušnjami in premišljenostjo svetuje mlajšim.

Čestitkam so se pridružili tudi v Športni zvezi Ljutomer. Na svoji Facebook strani so zapisali:

Iskrene čestitke Janez v imenu Športne zveze Ljutomer in hvala za vso vloženo energijo in trud, da se je kasaški šport v Ljutomeru povzpel na zelo visoko raven.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant