...
13. 02. 2023

Golden Avenue in Premal MS odlična na Dunaju

PMU matineja na hipodromu Krieau

Golden Avenue je na dunajskem hipodromu osvojila drugo mesto v dirki PMU.

Na hipodromu Krieau so včeraj znova potekale PMU dirke, tokrat v času kosila (t.i. "lunch races"). Nove priložnosti za dober rezultat sta iskala tudi trenerja Mitja Slavič in Zvonko Osterc. Mitja je še drugič v enem tednu nastopil s Premalom MS, ki je po zmagi preteklo nedeljo tokrat z osebnim rekordom 1:14,4 osvojil drugo mesto in novega slabega tisočaka evrov nagrade. Zaostal je le za Erichom Kubesom z Eve de Veluwe. Slavič je po dirki dejal, da je bil zmagovalec tokrat pač boljši, da pa se je Premalu verjetno tudi poznalo, da je v enem tednu nastopal dvakrat.

Osterc je nastopal s svojo Golden Avenue in Krack du Clocherjem. Za obema je sedel Jože Sagaj mlajši in Golden Avenue pripeljal do drugega mesta s časom 1:16,1 na 2100 metrov. Pred njima je končal Xaver Venus s Hubertom Brandstätterjem, tudi Golden Avenue pa je s svojim nastopom pritekla slabih 1000 evrov denarne nagrade.

Krack du Clocher tokrat ni imel svojega dneva in je končal na šestem mestu s čimer je zaslužil 230 evrov. Na Dunaju bodo naslednje PMU dirke že prihodnjo soboto, 25. februarja, prav tako v času kosila.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant