...
07. 06. 2023

Mednarodno dresurno tekmovanje v Lipici

Lipica je gostila mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju

Med 26. in 28. majem je v Kobilarni Lipica potekalo mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju CDI, ki so se ga udeležili jahači iz dvanajstih evropskih držav.

dresura lipica3

Edino mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju, ki ga gostimo pri nas, je tokrat pritegnilo številne izkušene tekmovalce iz Italije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Francije, Poljske, Švice, Turčije, Estonije, Bolgarije in Irske. Slovenske barve je zastopala le ena tekmovalka – Katarina Julija Pipan in njen lipicanec Maestoso Batosta XII sta se z mednarodno konkurenco uspešno spopadla v kategoriji juniorjev. Med tekmovalci so tekom vikenda najbolj izstopali otroci in juniorji, ki so se vsi po vrsti izkazali z zelo kvalitetnimi nastopi. Italijana Vittoria Volpi in Matteo Borghesi sta v kategoriji otrok prikazala izjemno predstavo, saj so bili nekateri elementi odjahani za oceno 9, kar je pri tako mladih jahačih res vredno vseh pohval. Tudi tekmovanja v kategoriji mladih jahačev so potekala na zelo visokem nivoju, kar zagotavlja, da bo prihodnost dresurnega jahanja svetla.

dresura lipica1

Grenki priokus sta ob koncu mednarodnega tekmovalnega vikenda pustila le majhno število obiskovalcev in gledalcev ter dejstvo, da se je turnirja udeležila le ena slovenska predstavnica. Tako tekmovanje je odlična priložnost za pridobivanje izkušenj, zato so v Lipici pogrešali obisk več slovenskih trenerjev, učiteljev, jahačev, tekmovalcev, ki bi lahko prišli pogledat tekme, navijat za najboljše ali vsaj poiskat inspiracijo za svoje delo. V prihodnosti si definitivno želimo na mednarodnih tekmah, sploh če se te odvijajo na domačem terenu, spremljati tako več slovenskih obiskovalcev kot tudi tekmovalcev.

dresura lipica2

Več preberite v junijski številki Revije o konjih.

Besedilo: Vesna Bitenc, Sara Primec

Foto: CalistoM

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant