...
10. 11. 2021

Memorial Alojza Laha: "Čast je slaviti v taki dirki."

Za konec sezone v Sloveniji memorial Alojza Laha in izenačen rekord komendske steze.

Tako voznik kot lastnik zmagovite kobile v memorialu Alojza Laha sta poudarila, da je zmaga v taki dirki posebna čast.

V Komendi smo se v nedeljo poslovili od kasaške sezone 2021 na slovenskih tleh. Ob upoštevanju vseh ukrepov organizatorjem pogosto ni bilo enostavno pripraviti programa, a dvakrat več izpeljanih dirk kot lani dokazuje, da se nam za kasaštvo pri nas ni bati.

memorial

Najboljši trije v Memorialu Alojza Laha.

Komendčani so kot odlični organizatorji dirkalnih prireditev sloveli že v preteklosti. Takrat po zaslugi spoštovanega predsednika Alojza Laha, ki je klub vodil kar 40 let. Potem ko nas je lani nenadoma zapustil, dvoma o njegovi zapuščini v slovenski kasaški zgodovini ni bilo. KK Komenda se mu je v soboto 6. novembra najprej poklonil s postavitvijo kipa pred klubskimi prostori, v nedeljo pa je bila osrednja točka zadnjega tekmovalnega dneva letos memorial v spomin Alojza Laha.

memorail

V dirki v spomin na Alojza Laha se je 6 triletnikov pomerilo za 3000 evrov nagradnega sklada.

Med šesterico triletnikov, ki so se pomerili za 3000 evrov nagradnega sklada, je zanesljivo slavila Under Pressure (Legendary Lover K - Uakea) z voznikom Markom Slavičem. Ta je v intervjuju na podelitvi poudaril, da je zmaga v takšni dirki posebna čast, njegovim besedam pa je pritrdil tudi Boris Vukosavljević, lastnik Under Pressure.

under2

Under Pressure zmaguje.

Drugo in tretje mesto sta odšla v Ljutomer k Ekipi S.K.P., najuspešnejšemu lastniku slovenskih hipodromov v letu 2021. Paolo Scamardella je na drugo mesto pripeljal njihovo Mayo Vivo, Victory Soul Man z Jankom Sagajem pa je bil takoj za njim.

Poleg Memoriala Alojza Laha smo spremljali še pet kasaških dirk, dirko ponijev ter promocijsko dirko pripravnikov.

V prvi dirki dneva je svojo prvo zmago dočakal Bonaparte Peški (Napoleon - Basic) z Markom Gorencem. Boljša sta bila od Vite HB na drugem in Evite MP na tretjem mestu. Bonaparte je zmago dosegel s suvereno vožnjo na čelu dirke in se tako po odličnih predstavah v drugem delu sezone končno in zasluženo povzpel na najvišjo stopničko.

bershka

Bershka je dosegla tretjo letošnjo zmago.

Druga dirka je bila ena bolj razburljivih. Skozi vso dirko vodilni Jerry Joy je moral v ciljni ravnini premoč priznati vroči Bershki MMS, ki je dosegla tretjo sezonsko in drugo zaporedno zmago. Italijansko kobilo, sestro slovite Romi MMS, je znova vozil Andrej Simončič. Tretje mesto je šlo v roke Malvazije B Tomažič.

lotmerk

Presenečenje dneva: Lotmerk OZT (št. 3)

V tretji dirki smo videli morda največje presenečenje dneva. Zanj sta poskrbela Lotmerk OZT (Gambling Bi - Leona IV) in Rene Hanžekovič, ki sta za sabo pustila prva favorita dirke Planeta in domačega matadorja in letošnjega 6-kratnega zmagovalca Ulfasta.

michelle

Michelle se je z osmo zmago izenačila z Take Me Homeom na vrhu lestvice sezone 2021.

Četrta točka sporeda je prinesla osmo letošnjo zmago za fantastično Michelle (Impeto Grif - Money Falu) in najboljšo voznico zadnjih dveh sezon Darjo T. Dolinšek. Nenadkriljivi tandem je znova ubral taktiko popolnega napada od štarta do cilja in konkurenca kljub poskusom približanja tega ni zmogla vse do ciljne črte. Druga je v cilj pritekla letošnja "francoska" zmagovalka Elisa Gali, tretja pa je bila Donina. Čas zmagovalke na srednjo distanco pa odličnih 1:19,3.

V peti dirki dneva se je podobna taktika obrestovala tudi hitremu Krack du Clocherju. Ta je tekmece strl s silovitim tempom vse od pričetka dirke. Vodstvo od štarta do cilja je pomenilo tretjo letošnjo zmago in izenačen rekord komendske steze na srednjo distanco. 2200 metrov je pretekel s kilometrskim časom 1:17,8 ter izenačil 8 let star rekord Mon Cherie Peške. Drugo mesto je dosegla Jonna Go z Romanom Jerovškom, ki se s tem poslavlja od slovenskih hipodromov. Tretja je bila še ena domačinka Dar La Nota.

krack

Krack du Clocher in njegova oskrbnica Veronika Kos.

Med poniji sta drugo zaporedno zmago dosegli Brina in Neža Gorenc. Skupno je sezono poni dirk na prvem mestu zaključil Miha Kepic in nasledil lanskega "prvaka" Jako Šušteršiča.

jonna go

Jonna Go, zmagovalka dirke pripravnikov.

Čisto za konec smo videli še promocijsko dirko pripravnikov. Med četverico sta največ pokazala Jonna Go in Jaka Blaž. Po dirki so se domači organizatorji poklonili karieri odlične Jonne, ki bo do konca leta nastopala še v Italiji, prihodnje leto pa se posvetila materinstvu. Desetletnica je v bogati karieri zabeležila 24 zmag, 13 drugih (od teh kar 6 letos!) in 6 tretjih mest. Zaslužila je več kot 22.000 evrov.

Foto: KK Komenda

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant