...
06. 11. 2021

Komenda gosti zadnje kasaške dirke sezone

Pet točk spored, poni dirka in promocijska dirka pripravnikov.

Hipodrom Komenda bo prizorišče zadnjega kasaškega dogodka v sezoni 2021 (Foto Boris Vranić)

Na zadnjem, devetnajstem tekmovalnem dnevu sezone 2021 bomo lahko spremljali pet kasaških dirk, dirko ponijev ter promocijsko dirko pripravnikov.

Program se z dirko kasačev z zaslužkom do 1500 evrov začne ob 13. uri. V prvem dejanju se bo pomerilo 6 kasačev, favorita pa je slej ko prej težko izbrati. Zmagi sta letos dosegli že Evita MP in Vita HB, a tudi None Of Them, predvsem pa Bonaparte Peški ter Lord Of The Night so že večkrat pritekli med prve tri.

Druga dirka je polno zasedena. Najbolj vroča sta zmagovalca zadnjih dirk v Ljubljani Django in Bershka MMS, a tudi med ostalimi je veliko letošnjim zmagovalcev - Lady Princess, Jerry Joy, Pell in Brandy.

Med kasači z zaslužkom do 9.000 evrov takih dvomov glede favoritov ni. Tukaj je Ulfast, ki je letos odnesel že 6 prvih mest in bo ob Planetu, ki je bil najboljši dvakrat, prvi favorit. Zmage imajo tudi Lotmerk OZT, Foka, Floto in Farandole du Menil.

vbi 8555

Milan Žan je najboljši domači voznik leta z 8 zmagami. (Foto Boris Vranić)

Tudi v dirki kasačev s kariernim zaslužkom do 17.000 evrov ni dilem. Ostali bodo predvsem skušali premagati Michelle, eno najboljših kobil pri nas, ki je letos 7-krat pustila konkurenco za seboj. Kljub temu, da pri zmagah ne izbira lokacij, je še posebej specialistka za majhne hipodrome in nazadnje v Komendi je ob zmagi skoraj ogrozila tudi rekord hipodroma. Omeniti velja tudi Eliso Gali, ki je z zadnjo zmago osvojila tudi skupno prvo mesto med francoskimi kobilami za leto 2021, ter Donino, ki je v zadnjem štartu pokorila italijansko konkurenco. Eno zmago je letos dosegel tudi Jori.

Predzadnja uradna kasaška dirka leta bo glede na letošnje rezultate predvsem boj med domačo adutinjo Jonno Go in Krack du Clocherjem. Oba sta letos najraje zbirala druga mesta (Jonna 5, Krack pa kar 9), a tokrat bosta ciljala zgolj na zmago. Zmago jima bodo skušali pokvariti konkurenti, predvsem iz druge vrste Francozinji Estelle de la Dive in Dar la Nota, obe iz domačega KK Komenda.

Nato sledi poni dirka s kar devetimi sodelujočimi: Luka Stražar, Neža Gorenc, Miha Kepic, Jaka Šuštaršič, Nejc Lekše, Vid Gorenc, Alja Zaletel, Karin Kepic in Vanesa Cimerman.

vbi 8776

Nastopili bodo tudi poniji (Foto Boris Vranić)

Zadnje formalno dejanje leta bo dirka v spomin na dolgoletnega predsednika KK Komenda Alojza Laha. V njej se bodo za 3000 evrov denarnega sklada pomerili 3-letniki, večina pa jih prihaja prav iz domačega kluba. Med favoriti bo gotovo Luxury Ice, ki je, sicer za mizo pa vendar, postala letošnja prvakinja 3-letnikov. Kot njeni glavni konkurenti pa: Under Pressure, ki je ta teden dosegla veliko zmago v Trstu, pa klubski kolega Just A Gigolo, ki je slavil nedavno v Šentjerneju, tukaj pa sta tudi Sagajeva predstavnika Victory Soul Man, zmagovalec na zadnjih dirkah v Ljubljani, in Maya Viva, ki je letos prikazala že več dobrih predstav.

Tik preden pade zastor na kasaško leto 2021, pa se bo odvila še promocijska dirka pripravnikov, v kateri bodo nastopili: Janica Nushol s Fauno V, Uroš Bratkovič z Illusion Si, Izidor Forjan z Aquilo Jet in Jaka Blaž z Jonno Go.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant