...
18. 10. 2021

Magic Look z rekordom osvojil Jesenski kriterij

Napet, razburljiv in hiter Jesenski kriterij odnesel Magic Look.

Magic Look je poskrbel, da zadnja rejska dirka sezone odhaja v hlev Marinškovih.

Letošnji Jesenski kriterij je bil hiter in razburljiv kot že dolgo ne. Na koncu pa prva velika rejska zmaga tako za voznika kot njegovega varovanca. Magic Look je na najlepši možen način zaokrožil sezono 2021 in postavil nov rekord dirke 1:16,9!

2
Rejci in vozniki najboljših v Jesenskem kriteriju: (od leve) Saša Seršen, Janko Sagaj, Andrej Marinšek, Janez Jerovšek in Roman Jerovšek.

Dirka se je po pričakovanjih pričela izredno hitro. Vodstvo je prevzel Magic Look (Look de Star - Manisha Vita), kmalu pa ga je prehitel še nedavni hlevski kolega Don Saxo. Po približno polovici kroga se je za napad odločil še eden izmed favoritov Fjori (Equinox Bi - Fenita) in poskrbel, da tempo ni skoraj v nobenem trenutku dirke padel. Vodstva Fjori do zadnjega ovinka ni prepustil, pešanje Don Saxoja pa je na plano približno 600 metrov do cilja zvabilo Magic Looka. Ta je že sredi ovinka odločno napadel vodečega in v ciljni ravnini uspel ohraniti približno pol dolžine prednosti. Na tretje mesto je prifiniširala Jonna Go (Let's Go - Jasna), četrti je ciljno črto prečkal Didier Bleu, peta pa zadnja zmagovalka Jesenskega kriterija Peterka I.

Hiter tempo dirke je poskrbel tudi za nov rekord. Magic Look je tako postal najhitrejši kasač v zgodovini Jesenskih kriterijev, rekord pa je zdaj izenačen s slovenskim derbijem - 1:16,9. Ljubljanski oval je tako kljub jesenskim temperaturam dokazal, da je zares hiter.

Magic Look je z drugo zmago Marinškovim prinesel tudi že prvo rejsko lovoriko. Tudi za 6-letnega pramca je to prva večja zmaga, čeprav se ponosno kiti že s 13 zmagami kariere, kar 5 jih je dosegel letos, v zadnjih treh nastopih tri zaporedne. V svojem drugem nastopu je ostal neporažen tudi za nove lastnike, družino Marinšek iz Naklega na Gorenjskem. Pred tem je Magic živel in treniral pri Sagajevih v Ključarovcih, ki so eden najuspešnejših slovenskih hlevov v zadnjih letih. V 30 nastopih je kar 25-krat dosegel uvrstitev med prvimi tremi, skupno pa je ob osebnem rekordu 1:14,7 zaslužil že 14.600 evrov.

17 rotated
Magic Look je dokazal, da "kri ni voda" - v 30 nastopu kariere je dosegel prvo rejsko zmago.

Magic prihaja iz eminentne družine, saj je njegov brat Maugli lani osvojil derbi, letos pa postavil nov rekord slovenskih hipodromov 1:13,2, njegov drugi brat Marion Mark pa je septembra v derbiju priznal premoč le Primeu MS. Poleg njiju uspešno nastopa tudi 3-letna sestra Maya Viva. Vse navedeno priča o izjemnih kvalitetah plemenske kobile Manishe Vite, ki je mati vseh naštetih.

Ljubljanski hipodrom je sicer z nedeljskimi dirkami zaključil svojo sezono 2021, ki je bila zares "rekordna". Poleg rekorda steze (in slovenskih hipodromov nasploh) ter rekorda derbija, je zdaj vpisal še rekord Jesenskih kriterijev.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant