...
26. 05. 2022

Montebello v torek doživel tri slovenske zmage

Zmage za Cecilio Be, Vittorino Jet in Take Me Homea na hipodromu Montebello

Tržaški Montebello je bil znova prizorišče odličnih nastopov slovenskih kasačev. Drugo zmago leta je dosegel Take Me Home.

Fenomenalni dan v Trstu za slovenske predstavnike in kar tri zmage, ki so romale v hlev Marsovih iz Krškega, Osterčevih iz Križevec ter k prleško-ižanski navezi Zorko-Pirc.

Že v prvi dirki je za prvo letošnjo zmago nekoliko presenetljivo poskrbela odlična 4-letnica Cecilia Be, sicer kobila italijanskega registra, ki pa je bila vzrejena in vzgojena v Sloveniji. Njen rejec je Uroš Bernardič, potomko Nadine Caf in Irresistibla pa si zdaj lasti njegov klubski kolega Martin Mars.

Cecilia Be je lani 4 zmage dosegla na slovenskih hipodromih, med drugim tudi tri zaporedoma v manj kot enem mesecu. Odlično formo je poskusila prenesti tudi na domače piste, a je zabeležila le eno diskvalifikacijo. Letošnjo sezono je pričela v aprilu in po dveh tretjih ter enem četrtem vendarle zabeležila prvo sezonsko zmago, sicer pa peto prvo mesto v karieri. Njen čas v uvodni preizkušnji dneva, rezervirani za amaterske voznike, je bil solidnih 1:17,2, vozil pa jo je Raffaello Ruffato.

V četrti dirki je znova zablestel Take Me Home, 10-letni potomec Let's Goja, ki zadnja leta navdušuje pod trenersko taktirko Zvonka Osterca. Novo lahko zmago z njim je vpisal Paolo Scamardella, za neuničljivega Takija pa je to že druga letošnja zmaga, sicer pa 44. zmaga kariere. V cilj je pritekel z veliko prednostjo in najboljšim časom dneva 1:15,4, kar je za 800-metrsko pisto Montebello izjemen rezultat.

Za popolno slovensko zmagoslavje je v predzadnji dirki sporeda poskrbela Vittorina Jet, trikratna zmagovalka pokala Makoter, ki prav tako v zrelih letih niza visoke uvrstitve. Za 8-letnico je to prva letošnja zmaga, sicer pa že 19. v tekmovalni karieri. Z voznikom Paolom Scamardello sta dosegla kilometrski čas 1:17,1 in razveselila trenerja Dušana Zorka ter lastniško ekipo Zorko-Pirc. V isti dirki je zaradi sicer kratkega galopa praznih rok ostala še ena naša favoritka Hot Coco, ki je bila diskvalificirana.

Podobna usoda je v torek doletela še Valez, Buro in Cleo Raba, Anabella pa je s šestim mestom ostala brez uvrstitve.

Vsi rezultati: KLIK.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant