...
06. 07. 2022

Neža Gorenc vodi v točkovanju poni voznikov

Sezona poni dirk v polnem zamahu

Neža in Brina (desno) sta letos dosegli že tri zmage. (Foto: Sabina Zalar)

Letošnja sezona s poni dirkami je v polnem razmahu. Do sedaj smo imeli pet dirk, na katerih je  tekmovalo 12 ponijev in 10 otrok. Večina voznikov ponijev je zadnja leta že kar stalnih udeležencev dirk. Letos se jim pridružila še Sofija Stražar s svojo poni kobilco Lisko.

Prva letošnja dirka je bila na sporedu maja na ljubljanskem hipodromu. Pomerilo se je kar 10 ponijev, v izredno izenačeni in napeti dirki vse do konca, pa je za las slavila »ponika« Brina z Nežo Gorenc. Drugi je bil Miha Kepic z Lilo K, tretji pa je Jaka Šušteršič z Lilo.

Poniji so tekmovanja nadaljevali v Komendi, kjer je zmagala Karin Kepic z Bebi, drugi je bil Jaka Šušteršič z Lilo, tretji pa Miha Kepic z Lilo K. Miha je tudi najboljši voznik poni dirk leta 2021, medtem ko je Jaka Šušteršič ta naziv osvojil eno leto prej.

komenda 15 5 22 18

Tretja dirka se je odvila v Krškem, kjer je tekmovalo 5 ponijev. V napeti dirki vse do konca sta se tokrat »udarila« brat in sestra, Vid in Neža Gorenc, še drugo sezonsko zmago pa je osvojila Neža s svojo Brino. Vid je končal drugi, tretja pa je bila Karin Kepic z Bebi.

Po tednu premora, so se poniji zopet pomerili v Lenartu. Prepričljivo je do svoje že tretje zmage letos prišla Brina z Nežo Gorenc. Napet boj za drugo mesto je dobil Vid Gorenc s Srečko, tretja pa je bila Vanesa Cimerman z Di Di. Četrti in peta sta bila brat in sestra, Luka in Sofija Stražar s Pegazom in Lisko.

V Ljubljani smo že občudovali novo pridobitev v hlevu Šarc, saj je Lucija Sitar Šarc tekmovala s svojim novim ponijem, Luko Valvazorjem, ki je sicer že stari znanec poni dirk. Že v svoji prvi skupni predstavi sta se odlično borila in pred sebe spustila samo sestro in brata Kepic. Zmagala je Karin Kepic z Bebi, drugi pa je bil Miha s svojo novo varovanko Silo, ki ji ime očitno kar dobro pristoji. Tretja je bila kot že omenjeno Lucija z Luko Valvazorjem, četrti Jaka Šušteršič z Lilo, sledila pa sta Neža Gorenc z Brino in Vid Gorenc s Srečko.

komenda 15 5 22 15

V boju za najboljšega poni voznika sezone 2022 letos vodi Neža Gorenc s tremi zmagami, druga pa je Karin Kepic, ki ima le zmago manj.

Glede na to, da smo šele sredi sezone, seveda še nič ni odločeno in boj za zmago bo še napet.

Naslednje poni dirke bodo pod Krimom, na hipodromu Vrbljene.

Pridite in navijajte za naše najmlajše!

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant