...
05. 07. 2022

Marko Slavič tretji v madžarskem kasaškem derbiju

Slavičevi nadaljujejo uspehe na derbijih naših vzhodnih sosedov

Marko Slavič in Catania R. sta dosegla tretje mesto, a izgledalo je, da sta pripravljena tudi za kaj več. (Foto: Peter Reka)

Pretekli vikend so na Madžarskem na njihovem največjem hipodromu Kincsem Park priredili svoje konjeniške derbije. V soboto je potekal kasaški, na katerem smo imeli tudi Slovenci svojega predstavnika, v nedeljo pa še galopski, ki je bil zaradi 100. obletnice še posebej veličasten.

Madžarski derbiji so v zadnjih letih po zaslugi naše najtrofejneše družine postali zelo "slovenski". Začelo se je z zmago Mitje Slaviča leta 2019 z Zsenerozs, ki jo je lani oplemenitil še z drugim mestom Baszvilla. Letos je njegovo vlogo prevzel oče Marko Slavič, ki je nastopal s kastratom Catanio R.

Catania R. je bil na stavnicah sicer tretji favorit dirke, spodbudna pa je bila tudi njegova forma v letošnji sezoni. Od prihoda v hlev Slavičevih je namreč v štirih nastopih dosegel tri zmage, eno z Mitjem Slavičem, eno z madžarskim voznikom Czabo Lakatosem ter eno, zadnjo, z Markom Slavičem.

289036569 5490719984320941 5519489409220693679 n

Marko Slavič in Catania R. ob zadnji junijski zmagi v Budimpešti. (Foto: Valentin Miskolcsik)

Marko je na štartu izbral pozicijo v drugi vrsti in se po zelo zahtevni dirki v zadnjem ovinku znašel v težkem položaju, iz katerega pa je vendar našel izhod in napadel po zunanji liniji. Galop prvega favorita Charming Boya je odprl možnosti drugim, a za Catanio R. je zmanjkalo nekaj metrov, da bi posegel po drugem ali morda celo prvem mestu.

Svoj sedmi derbi je tako osvojila madžarska kasaška legenda Imre Fazekas z s konjem Csak a szel, na drugo mesto pa se je kot veliko presenečenje s kvoto 63:1 uvrstil Marton Lajos s konjem Chip Chip Chip.

Marko je sicer isti dan nastopil še dvakrat, a se ni znašel pri vrhu rezultatskih razpredelnic. Kasači imajo na madžarskem zdaj nekaj tedenski premor, vračajo pa se ponovno v soboto 23. julija.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Jerca ob pravem času na prvem mestu

Jerca in Darja T. Dolinšek zmagali državno prvenstvo 3-letnikov

Maugli kralj ljubljanske milje

Druga zmaga in znova rekord hipodromov

Maya Viva in Jože Sagaj ml. osvojila 32. slovenski kasaški derby

Še en derby, ki se je odigral po notah Sagajevih.

Kdo bo tekel derby 2022?

Derbisti 2022

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant