...
05. 07. 2022

Marko Slavič tretji v madžarskem kasaškem derbiju

Slavičevi nadaljujejo uspehe na derbijih naših vzhodnih sosedov

Marko Slavič in Catania R. sta dosegla tretje mesto, a izgledalo je, da sta pripravljena tudi za kaj več. (Foto: Peter Reka)

Pretekli vikend so na Madžarskem na njihovem največjem hipodromu Kincsem Park priredili svoje konjeniške derbije. V soboto je potekal kasaški, na katerem smo imeli tudi Slovenci svojega predstavnika, v nedeljo pa še galopski, ki je bil zaradi 100. obletnice še posebej veličasten.

Madžarski derbiji so v zadnjih letih po zaslugi naše najtrofejneše družine postali zelo "slovenski". Začelo se je z zmago Mitje Slaviča leta 2019 z Zsenerozs, ki jo je lani oplemenitil še z drugim mestom Baszvilla. Letos je njegovo vlogo prevzel oče Marko Slavič, ki je nastopal s kastratom Catanio R.

Catania R. je bil na stavnicah sicer tretji favorit dirke, spodbudna pa je bila tudi njegova forma v letošnji sezoni. Od prihoda v hlev Slavičevih je namreč v štirih nastopih dosegel tri zmage, eno z Mitjem Slavičem, eno z madžarskim voznikom Czabo Lakatosem ter eno, zadnjo, z Markom Slavičem.

289036569 5490719984320941 5519489409220693679 n

Marko Slavič in Catania R. ob zadnji junijski zmagi v Budimpešti. (Foto: Valentin Miskolcsik)

Marko je na štartu izbral pozicijo v drugi vrsti in se po zelo zahtevni dirki v zadnjem ovinku znašel v težkem položaju, iz katerega pa je vendar našel izhod in napadel po zunanji liniji. Galop prvega favorita Charming Boya je odprl možnosti drugim, a za Catanio R. je zmanjkalo nekaj metrov, da bi posegel po drugem ali morda celo prvem mestu.

Svoj sedmi derbi je tako osvojila madžarska kasaška legenda Imre Fazekas z s konjem Csak a szel, na drugo mesto pa se je kot veliko presenečenje s kvoto 63:1 uvrstil Marton Lajos s konjem Chip Chip Chip.

Marko je sicer isti dan nastopil še dvakrat, a se ni znašel pri vrhu rezultatskih razpredelnic. Kasači imajo na madžarskem zdaj nekaj tedenski premor, vračajo pa se ponovno v soboto 23. julija.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant