...
21. 02. 2023

Novost - dirka za povratnike na vsaki prireditvi

Krepitev zavesti o spoštovanju do vsakega konja

Upravni odbor Kasaške zveze Slovenije je na svoji seji pretekli teden sprejel sklep, po katerem bo Kasaška zveza pomagala organizatorjem na vsak tekmovalni dan v sezoni 2023 razpisati vsaj eno dirko za t.i. povratnike, s čimer želijo spodbuditi vrnitev starejših kasačev, ki so po poškodbi, upokojitvi ali drugem razlogu za daljši tekmovalni premor, kasneje ostali aktivni kot rekreativni jahalni ali vozni konji.

Poleg omenjenih bo dirka za povratnike namenjena tudi kasačem, ki so sicer ves čas bili aktivni na kasaških stezah, a v zadnjih nekaj sezonah niso dosegli vidnejših rezultatov oziroma zmag.

Upravni odbor je podrobnejši pripravo propozicij za dirke povratnikov naložil strokovnemu odboru KZS, ki bo hkrati pripravil tudi splošne propozicije za sezono 2023.

Kasaška zveza želi s takimi dirkami spodbuditi k dirkanju tudi ljudi, ki imajo kasače, pa z njimi niso nameravali resno tekmovati, obenem pa nameravajo na ta način krepiti zavest o vrednosti in skrbi za vsakega konja, ne glede na njegove atletske sposobnosti in talent.

Kasaška sezona se sicer prične na velikonočni ponedeljek, 10. aprila v Ljutomeru, skupno pa bo organiziranih 20 tekmovalnih dni na sedmih hipodromih.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant