...
31. 07. 2023

Tudi neurje ni zmedlo Jerce

Kvalifikacije za derbi in kriterij triletnikov

Jerca in Darja Trontelj Dolinšek zmagovalki kvalifikacij za 33. slovenski kasaški derbi.

V Ljutomeru so zadnjo julijsko nedeljo potekale kvalifikacije za 33. slovenski kasaški derbi, ki bo 3. septembra na hipodromu v Stožicah. Najboljša je bila aktualna prvakinja Jerca z Darjo T. Dolinšek iz KK Stožice, ki je po prekinitvi tekmovalnega dne zaradi dežja, znala izkoristiti štartno pozicijo ena in premagala vse tekmece. Med njimi tokrat ni bilo Lennoxa, ki je za mnoge poleg Jerce glavni favorit za osvojitev lovorjevega venca. Drugo mesto je pripadlo Buri, tretje pa Malvazi B. Tomažič, četrto in peto mesto pa sta si razdelila Carbon Fiber in Nevia Viking. Zadnje tri vstopnice so na mestih od šest do osem dvignili Elvis The King, Brin Peški in Vrom HB.

Po zaslužku so se v derbi uvrstili še Lennox, Unca, Adam Go Go in Fimbo. Rezerve pa so Romina KP, Dukat, Daster in kot zadnji Bürgermeister.

derbisti 2023

V prvi izvedbi kriterija triletnikov se je izkazal L'Nesta z Milanom Žanom iz KK Komenda. Z dirko štart cilj sta ugnala dva varovanca trenerja Janka Sagaja, Vaiano Vivo in Muffina. V tretji izvedbi sprinterske preizkušnje v več tekih na 600 metrov za voznice, imenovane »Najhitrejša v sulkiju«, je slavila Darja T. Dolinšek, ki je z Urban Kronosom v finalu premagala lanskoletni zmagovalni tandem Tars Stars in Lana Zrinjanin.

Preostali zmagovalci dneva so bili domačina Filipa s Sašem Seršenom in Premal MS z Mitjo Slavičem, Šentjernejska predstavnika Nookie (Rok Hočevar) in Calais (Vito Šadl) ter Night Dancer za drugo zmago Milana Žana iz KK Komenda.

Naslednje kasaške dirke bodo 13. avgusta v Šentjerneju.

Foto: Boris Vranić

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant