...
15. 09. 2023

Uspešno poletje slovenskih reprezentantov v preskakovanju ovir

Preskakovanje ovir

Slovenski reprezentanti v preskakovanju ovir so se tekom letošnjega poletja mudili v tujini, kjer so nanizali številne uspehe. Med drugim so se udeležili kvalifikacijskega prvenstva za olimpijske igre, Gaj Riossa pa se lahko pohvali z zmago na državnem prvenstvu za mlade konje pasme KWPN na Nizozemskem.

preskakovanje tujina3

Na idilični lokaciji hipodroma Chuchle Arena se je v petek, 28. julija, olimpijska skupina C pomerila v parkurju višine 160 cm, ki ga je postavil mednarodno priznani oblikovalec Uliano Vezzani. Tekmovanje s skupnim skladom 50.000 evrov je, kot običajno velja za ekipe nacij, potekalo v dveh tekih preko istega parkurja z ožjim tekmovanjem oz. baražem za prvo mesto.   

Slovenija je nastopila deseta, njeno mesto je določil žreb ekip. Zastopali so nas Lidija Grum, Andrej Pavlovič in Gaj Riossa (tekmovalec U25), ki so se pomerili kar z devetimi ekipami drugih držav skupine C, ki trenutno segajo v sam vrh svetovne lestvice. Žal se tekmovanje Pokala narodov ni izšlo po načrtih, ekipa Slovenije je tekmovanje zaključila na zadnjem 10. mestu. V štirih tekmovalnih dneh sta Andrej in Gaj nanizala nekaj lepih rezultatov z mladimi konji, v nedeljo pa sta Lidija Grum in Ultra Unica osvojili 6. mesto na Trophy Ford CSIO4* Gold Tour (150 cm, LR). Gaj Riossa in Hero sta zasedla 9. mesto v CSIO4* Diamond Tour Grand Prix Air Bank (155 cm, LR).

Več preberite v septembrski številki Revije o konjih.

Besedilo: Aleksandra Pekošak

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant