...
04. 01. 2023

V sklopu projekta FEI solidarity obisk mednarodnega sodnika in priznane trenerke

FEI Solidarity – modul 2

FEI Solidarity je mednarodni projekt, ki od leta 2011 skrbi za strokoven razvoj in promocijo konjeniškega šport. V sklopu projekta sta že aprila Slovenijo obiskala izkušeni mednarodni dresurni sodnik Peter Hansaghy in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Gading. Med 1. in 4. decembrom sta se vrnila v Ljubljano, kjer sta v Centru konjeniške dejavnosti Matej in prostorih Emona Efekta izvedla drugi modul izobraževanja za slovenske sodnike, trenerje in tekmovalce v dresuri.

Spomladi so udeleženci prvega modula seminarja začeli z osnovami, tokratni seminar pa je bil namenjen nadgrajevanju že pridobljenega in tekom poletja utrjenega znanja. »Na drugem modulu seminarja je zahtevana malce višja stopnja znanja trenerjev in jahačev,« je seminar predstavila sodnica Dora Markun. »Tokrat je sodelovalo 10 jahačev, 8 trenerjev in 8 sodnikov.«

obiskali solidarity1

Po že utečenem programu so prve tri dni seminarja dopoldne najprej potekala predavanja, popoldne pa praktični del v pokriti jahalnici CKD Matej na hipodromu v Ljubljani. Predavanja za sodnike je vodil dresurni sodnik g. Peter Hansaghy FEI 4*, nekdanja profesionalna tekmovalka in svetovno priznana trenerka dresure Larasati Gading FEI Level 3 pa je prevzela izobraževanje za trenerje in tekmovalce. Praktični del je bil vsak dan osredotočen na zgolj en del dresurne naloge, pri čemer so jahači vsakodnevno zamenjali trenerja.

Več preberite v novi številki Revije o konjih.

Besedilo: Sara Primec

Foto: Lea Koleša

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant