...
16. 07. 2022

Ženska konjenica: iz Čušperka do Blok

Druge ženske konjenice se je udeležilo kar 26 jahačic.

Ženska konjenica. Foto: Tadej Cimerman

Na vikend, 11. in 12. junija 2022, je bila že drugič organizirana ženska konjenica, ki se jo je udeležilo kar 26 pogumnih jahačic s svojimi konji.

Njihov cilj je bila kmetija Pavčič na Blokah. Konjenica je krenila iz domačije Cimerman v Čušperku pri Grosupljem, do tja pa so jahačice svoje konje s konjskimi prikolicami pripeljale iz vseh koncev Slovenije – Gorenjske, Dolenjske, Štajerske.

Iz Čušperka pri Grosuplju so se podale na celodnevno večurno zanimivo pot skozi občino Dobrepolje, mimo Predstrug v vas Ponikve, kjer so imele krajši osvežilni postanek. Konji so si v potoku Rašica ohladili kopita, noge, trebuhe, kakšen je namočil celo svoja ušesa.

drustva zenska3

Pot so nadaljevale naprej proti Velikim Laščam, na Veliko Slevico, skozi čarobni gozd, kjer jim je zastajal dih ob čudovitih terenih in razgledih na mehke gozdne poti, prekrite z mahom, v podrasti pa so že dozorevale prve borovnice. Pot se je vila do Karlovice, kjer so prečkale drugi potok.

Njihovi konji so lahko spet začofotali, preden so se podali na zadnjo tretjina prekrasne poti, ki jih je nato popeljala skozi prečudovito bloško planoto v bloško občino na Volčje in še naprej, dokler niso prispele na ciljno destinacijo – Runarsko. 

Besedilo: Tania Knight

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Jerca ob pravem času na prvem mestu

Jerca in Darja T. Dolinšek zmagali državno prvenstvo 3-letnikov

Maugli kralj ljubljanske milje

Druga zmaga in znova rekord hipodromov

Maya Viva in Jože Sagaj ml. osvojila 32. slovenski kasaški derby

Še en derby, ki se je odigral po notah Sagajevih.

Kdo bo tekel derby 2022?

Derbisti 2022

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant