...
19. 07. 2022

Krack du Clocher z rekordom steze osvojil Pirčev memorial

Pristavčev memorial domačinu Zaletelu

Krack du Clocher je kljub daljši distanci na ostrih ižanskih ovinkih postavil nov rekord steze. (Foto: Boris Vranić)

Konjeniško društvo Krim je svoj tradicionalni julijski tekmovalni dan znova pripravilo za vse pohvale. Napete dirke in množica gledalcev je vnovič rezime konjeniškega praznika pod Krimom, ki mu je rekord hipodroma dodal še piko na i.

V prvi dirki je iz zunanje štartne poziciji 4 najbolje poštartala triletna Nevia Viking (Legendary Lover K - Neysha Gill) z Mariem Molehom. Narekovala sta svoj tempo, ki mu preostali konkurenti niso bili kos in v (uradno) četrtem nastopu (čeprav nazadnje po nezgodi pred dirko sploh nista nastopila) kariere dosegla že drugo zmago. Na drugem mestu je končala Montana Peška (Impeto Grif - Mata Hari Peška) z Janezom Dolinškom, tretja pa je bila triletna Malvazi B. Tomažil (Impeto Grif - Meina) z Borutom Zaletelom.

294356388 5355423861209125 6816125732764175848 n

Nevia Viking drvi svoji drugi zmagi naproti.

V drugi dirki smo videli kar 7 konjev, kar je skoraj polno zasedena dirka na ižanskem ovalu. Znova je po prvem ovinku vodil konj s številko 4, kar je vse prej kot običajno za hipodrom Vrbljene. Tokrat je bil to Bonaparte Peški (Napoleon - Basic), ki ga je vozil Marko Gorenc. Vodila sta vse do ciljne črte, kjer ju je za las premagal Django (Always King - Denita BJ) za svojo prvo letošnjo zmago, do katere je prišel iz zadnje pozicije po štartu. Na tretjem mestu je končala Vita HB (Impeto Grif - Valcuma) s Paolom Scamardello.

Django

Django je slavil prvo sezonsko zmago.

V tretji dirki, ki je bila namenjena spominu na Srečka Pristavca, je zmaga ostala doma. Dosegla sta jo Malvazija B. Tomažič (Impeto Grif - Meina) z Borutom Zaletelom. To je bila v njenem 28. nastopu šele prva zmaga! Drugo mesto je pripadlo Jerry Joyu (Persugill - Joy Love) z Andrejem Arnolom, tretje pa Pellu (Gerd November - Petrana Lobell) s Kristijanom Podveršnikom.

294231023 5355424581209053 740320285956046623 n

Borut Zaletel je za domači klub KD Krim pridirkal zmago v Memorialu Srečka Pristavca.

V zadnjih dveh dirkah smo sicer videli le po štiri nastopajoče, vse konje tujih registrov, a predvsem v četrti točki sporeda, najpomembnejši dirki dneva, memorialu Franca Pirca, smo videli pravo kasaško poslastico. Bila je to tako taktična kot hitra preizkušnja, smetano pa je z nepredstavljivim časom 1:17,3 na 2170 metrov pobral Krack du Clocher s Paolom Scamardello. To je namreč celo popravljen rekord hipodroma in to kljub dejstvu, da je bila dirka iztečena na srednjo distanco.

K rekordu je ogromno pripomogel Krackov hlevski kolega Take Me Home z voznikom Romanom Jerovškom, ki je prve tri kroge vozil ob boku vodilnega Ulfasta z Milanom Žanom in ni pustil, da tempo pade niti za desetinko. Ko je Take v zadnjem krogu zagalopiral je ob bok Ulfasta pripeljala Vittorina Jet z Dušanom Jerovškom, Krack pa je ostal zaprt za njima. A Ulfast je tudi v zadnjem krogu držal izjemen tempo, ki je bil preveč tudi za odlično Vittorino, hkrati pa je Kracku "odprl" prostor za napad v ciljni ravnini, kjer je z izjemnim sprintom zanesljivo slavil. Drugi je bil Ulfast, tretja Vittorina Jet, četrti Take Me Home.

Paolo Scamardella

Paolo Scamardella je bil prvo ime dneva z dvema zmagama.

V zadnji dirki je vodstvo prevzel Sole Del Rio, ki se vrača po nekaj letih premora, iz pozicije ena, ob boku pa je vozila Elisa Gali. V zavetrju je čakal prvi favorit Scamardella z Golden Avenue in krog pred ciljem silovito napadel ter prevzel vodstvo, ki ga je mirno pripeljal do cilja za svojo drugo zmago dneva. Drugo mesto je na koncu obema, ki sta vodila v začetku, izpulil odlični Udar's z mladim Jako Blažem, tretja pa je bila Elisa Gali.

Golden Avenue

Nova francoska pridobitev v hlevu Zvonka Osterca je že postala serijska zmagovalka.

Naslednje kasaške dirke bodo zadnjega julija v Ljutomeru, vrhunec pa kvalifikacije za letošnji kasaški derbi, v katerega lahko prijavi kar 24 4-letnih kasačev, ki imajo vplačane vse obroke za največjo rejsko dirko.

Foto: Boris Vranić

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant