...
22. 07. 2022

Maugli iz številke 17 do izjemne zmage v Trisu

Maugli z izjemno predstavo v Padovi

Maugli je v 41. nastopu dosegel svojo 19. zmago. (Foto: Luka Sagaj)

6-letni pramec Maugli in voznik Janko Sagaj sta preteklo sredo zablestela v Padovi. V renomirani dirki Tris sta namreč slavila v konkurenci kar 18 kasačev, ki so se na kratki 800-metrski padovski stezi v boj podali iz kar treh vrst za štartnim avtomobilom.

Voznik in trener Janko Sagaj, se je kljub slabi štartni številki in renomirani konkurenci odločil, da svojega varovanca preizkusi v dirki Tris v Padovi. Maugli (El Nino - Manisha Vita)je imel iz zunanje pozicije v tretji vrsti na majhnem hipodromu zelo težko nalogo, a prikazal je enega svojih najboljših nastopov.

Vse od štarta dalje se je namreč v ospredje prebijal po zunanji tretji liniji. Med sotekmovalci je bilo relativno malo galopa, zato je moral s finišem pričeti zgodaj in v zadnjem ovinku teči celo po četrti liniji. V ciljno ravnino je prišel kot drugi za konjem Betta Indalom z Antoniem Raspantejem, a hitro je postalo jasno, da mu slednji pravega odpora za zmago ne more nuditi. Maugli je mirno odpeljal mimo in zmagal z dvema dolžinama prednosti ter sijajnim časom 1:15,9 na 2040 metrov. Tretje mesto je zasedla Battiata Jet.

Maugli je s tem postal drugi slovenski kasač z zmago v Tris dirki. V začetku junija je bila prav tako v Padovi uspešna Hot Coco lastnice Ajde Košak in trenerja Zvonka Osterca.

milja21 web maugli

Maugli je z novo zmago že presegel 50.000 evrov kariernega zaslužka. (Foto: Boris Vranić)

Lastnik Mauglija je družba Yum Commerce iz Srbije, za imenom katere se skriva slovenski kasaški javnosti dobro poznan poslovnež Dejan Bačić, v preteklosti že lastnik konjev kot sta Breve de Baux, ena najboljših francoskih kobil pri nas, ter Eros Josselyn, ki je po prvih nekaj zmagah za trenerja Jožeta Sagaja mlajšega nadaljeval pot v francoskih hlevih in zaslužil preko 100.000 evrov.

Maugli je v svojem 41. nastopu dosegel že devetnajsto zmago, najprestižnejši doslej pa sta zagotovo tista v derbiju leta 2020 in v ljubljanski milji iz lanske sezone.

Verjetno najboljšemu slovenskemu kasaču trenutno pri nas v letošnji sezoni ni vse steklo po željah. Po dveh galopih v Budimpešti in na Dunaju je junija gladko osvojil memorial Makoter, nato pa ga je v badenski milji znova doletela smola in je dirko predčasno končal z galopom. Razen drugega mesta v memorialu Josefa Marschala v Budimpešti lani septembra, ko je osvojil fenomenalno drugo mesto, je tako Maugli že več kot eno leto vselej, kadar ni bil diskvalificiran, dirko končal kot zmagovalec.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant