...
08. 09. 2023

Adieu, Ready Cash!

Slovo enega največjih francoskih kasačev vseh časov

Kot strela z jasnega je 9. avgusta udarila vest, da je nenadoma na večne zelene pašnike odrezgetal eden največjih kasačev, kar jih je kopitljalo po evropskih hipodromih. Izjemni tekmovalec, ljubljenec francoskih množic ter skoraj zagotovo najboljši kasaški plemenjak v Evropi, se je poslovil po nenadnem napadu kolike, star komaj 18 let. O njem so snemali dokumentarne filme, o njem so pisali knjige, rejci po vsem svetu pa so si skoraj brez izjem želeli imeti v svojem hlevu delček njegovih genov. Njegovi najboljši sinovi imajo vrtoglave pripustne cene, njegove hčere so med najbolj iskanimi za nadaljevanje reje. Vse to je njegove delnice povzpelo v neslutene višave, Ready Casha pa že davno zacementiralo med nesmrtne in med največje kasače, ki so kadarkoli teptali prah po obličju Zemlje. Preko potomcev bo njegovo ime ostalo za večno zapisano v vseh kasaških arhivih, tako v Franciji kot drugod, njegova knjiga pa je nepričakovano zgodaj dobila zadnje poglavje in epilog.

Letos mineva šestnajst let, odkar je nekoliko nervozni, a že na prvi pogled neverjetno talentirani francoski dveletnik prvič stopil na hipodromske steze. Temni rjavec z imenom iz nenavadne angleške skovanke, ki so med francoskimi rejci tako zelo priljubljene, je kmalu požel prve simpatije. Ready Cash je kmalu postal tudi pravi »keš-mašin«, serijski zmagovalec generacijskih klasik in prvo ime med »sošolci« razreda »R«.

Več pa preberite v novi številki Revije o konjih, ki je že na prodajnih policah, nanjo pa se lahko tudi naročite na tej povezavi: https://konj-magazin.si/revija-o-konjih/

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant