...
08. 09. 2023

Janica Nushol do prve zmage kariere

Avgustovske dirke v Šentjerneju in Ljutomeru

Avgusta kasaška sezona doseže vrhunec. Tradicionalno se iskri kasači merijo v dolenjski in prleški kasaški metropoli. Pod Gorjanci so priredili tri memoriale v spomin na velike člane KK Šentjernej, v Ljutomeru pa so kasači tekli veliko nagrado sejma Agra in kvalifikacije za državno prvenstvo 3-letnikov.

V Šentjerneju se je v idiličnem okolju tamkajšnjega hipodroma zbrala množica gledalcev, ki vsak avgust napolnijo kamnite tribune ob šentjernejski stezi. V prvi dirki, memorialu Jožeta Darovca, je moral na žalost domačih gledalcev šentjernejski adut Vrom HB priznati premoč ljutomerskemu predstavniku Inoxu KP z Urošem Predanom, ki je dosegel prvo zmago kariere. So pa zato že v naslednji, osrednji dirki dneva, spominski dirki Janeza Košaka, domačini prišli na svoj račun. Slavila je namreč Summit of Time z Andrejem Simončičem.

Dirke v Ljutomeru so potekale v znamenju radgonskega sejma Agra. V osrednji točki dneva, kvalifikacijah za državno prvenstvo 3-letnikov je bil najboljši Milan Žan z L'Nesto, ki je letos v izjemni formi. V dirki za nagrado Pomurskega sejma je bil najboljši Marko Slavič z Malvazijo B. Tomažič, najlepši trenutek dneva je za številne navdušene gledalce priredila mlada, komaj 16-letna Janica Nushol, ki je dočakala svojo prvo zmago. S svojim Laosom, ki ga je kupila pred letošnjo sezono, je po nekaj dobrih uvrstitvah tokrat le dočakala veliki trenutek, ki je orosil oko precejšnjega števila prisotnih. Talentirana voznica se je hitela zahvaljevati vsem, ki so ji omogočili, da je dosanjala kasaške sanje, med drugim družini in svojemu kasaškemu mentorju Branetu Seršenu, ki je v dirki s Flotom osvojil drugo mesto. 

Več pa preberite v novi številki Revije o konjih, ki je že na prodajnih policah, nanjo pa se lahko tudi naročite na tej povezavi: https://konj-magazin.si/revija-o-konjih/

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant