...
08. 09. 2023

Zeron s Tactical Approachom presenetljivo dobil Hambletonian

Na kratko iz svetovnih kasaških stez

Na hipodromu Meadowlands v New Jerseyu je v začetku avgusta potekala največja ameriška kasaška dirka Hambletonian, v kateri nastopajo 3-letni kasači. Razplet je bil sila presenetljiv, saj je dirko po fantastični vožnji 32-letnega voznika Scotta Zerona osvojil avtsajder Tactical Approach. Potomec Tactical Landinga je štartal iz popolnoma zunanje pozicije 10, s katere v moderni dobi še noben kasač ni osvojil največje ameriške kasaške lovorike. Edino zmago je v predteku pred leti iz desetice zabeležil kasnejši zmagovalec v finalu Pinkman.

Tactical Approach je s časom 1.08,7 dosegel nov osebni rekord, ni pa popravil rekorda Hambletonian, ki ga z dvema desetinkama boljšim časom še vedno držita Muscle Hill in Forbidden trade. To je za izjemnega Zerona, ki je s taktično potrpežljivo vožnjo iz težke pozicije navdušil tako navijače kot poznavalce, že tretji Hambletonian. Prvega je dosegel pred sedmimi leti z Marion Marauderjem, drugega pa dve leti kasneje, ko je z Atlanto prekinil večdesetletno sušo kobil v Hambletonianu.

To je tudi prva zmaga za trenerko Nancy Takter, hči Jimmyja Takterja, ki je od očeta prevzela hlev po njegovi upokojitvi pred štirimi leti. Jimmy je sicer kar trikratni zmagovalec te ameriške klasike.

Več pa preberite v novi številki Revije o konjih, v kateri pišemo še o svetovnem prvenstvu profesionalnih voznikov, tretji derbi zmagi Petra Zadela v Srbiji, švedskem derbiju in drugih aktualnostih. Revija je že na prodajnih policah, nanjo pa se lahko tudi naročite na tej povezavi: https://konj-magazin.si/revija-o-konjih/

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant