...
11. 01. 2023

Ain't She Perfect prva slovenska zmagovalka leta

Prve letošnje dirke v Trstu

Ain't She Perfect je na prvih tržaških dirkah letos s Paolom Scamardello vknjižila svojo 18. zmago kariere. (Foto: arhiv Kas Magazin/Jošt Dolinšek)

Prve dirke leta 2023 v Trstu in prva slovenska zmaga. Zanjo je zaslužna zimzelena rjavka Ain't She Perfect, ki je vstop v svoje deseto leto življenja oplemenitila s prvo sezonsko zmago, sicer pa že neverjetno 18. zmago kariere. Za varovanko Lučke in Aleša Müllerja je na Montebellu sedel Paolo Scamardella, ki se je izkazal tudi v četrti dirki, kjer je osvojil drugo mesto s petletno Ciaro TP iz hleva Mira Pirca. V isti dirki sta nastopila še dva Slovenca - Ciarina "sošolka" Under Presure je osvojila četrto mesto, Indi KP pa je bil šesti.

image 10

Paolo Scamardella in Ain't She Perfect sta iz druge vrste zanesljivo ugnala konkurenco v tretji torkovi dirki na Montebellu.

Odlično je nastopila tudi letošnja derbistka Bura, prav tako kot Under Presure v lasti Borisa Vukosavljevića, ki že vso zimo redno nastopa na italijanskih prizoriščih. Z Marko Slavičem sta zabeležila drugo mesto, sicer pa je za Buro to že deseta uvrstitev na stopničke v karieri in četrta v Trstu.

V predzadnji dirki, ki so jo vozili italijanski amaterji, sta od naših predstavnikov nastopila Golden Avenue iz Kobilarne OZT in Ulfast iz hleva Matjaža Berganta. V izjemno hitri dirki je "Goldi" dosegla sijajno tretje mesto z odličnim časom za kratko tržaško stezo 1:15,4, prav tako zelo dobro pa se je odrezal Ulfast, ki je s petim mestom in časom 1:16,3 še ujel denarno nagrado.

V zadnji dirki s štartom iz obrata je Vittorina Jet iz hleva Pirc dosegla peto mesto.

Vsi rezultati - TUKAJ.

Posnetek dirke Ain't She Perfect - TUKAJ.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Kasač za 470.000 evrov Ksar že zmaguje

Ksar že upravičuje nakup

Hanna des Molles dobila revanš Cornulierja

Granvillaise Bleue znova praznih rok

Najhitrejša kobila vseh časov Manchego skotila prvo žrebe

Manchego je kot tekmovalka zaslužila 3,14 milijona dolarjev in postavila rekord 1:07,7

Premal MS lahkotno do PMU zmage na Dunaju

Premal MS s časom 1:16,2 zaslužil tisočaka in pol

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant