...
11. 01. 2023

Ain't She Perfect prva slovenska zmagovalka leta

Prve letošnje dirke v Trstu

Ain't She Perfect je na prvih tržaških dirkah letos s Paolom Scamardello vknjižila svojo 18. zmago kariere. (Foto: arhiv Kas Magazin/Jošt Dolinšek)

Prve dirke leta 2023 v Trstu in prva slovenska zmaga. Zanjo je zaslužna zimzelena rjavka Ain't She Perfect, ki je vstop v svoje deseto leto življenja oplemenitila s prvo sezonsko zmago, sicer pa že neverjetno 18. zmago kariere. Za varovanko Lučke in Aleša Müllerja je na Montebellu sedel Paolo Scamardella, ki se je izkazal tudi v četrti dirki, kjer je osvojil drugo mesto s petletno Ciaro TP iz hleva Mira Pirca. V isti dirki sta nastopila še dva Slovenca - Ciarina "sošolka" Under Presure je osvojila četrto mesto, Indi KP pa je bil šesti.

image 10

Paolo Scamardella in Ain't She Perfect sta iz druge vrste zanesljivo ugnala konkurenco v tretji torkovi dirki na Montebellu.

Odlično je nastopila tudi letošnja derbistka Bura, prav tako kot Under Presure v lasti Borisa Vukosavljevića, ki že vso zimo redno nastopa na italijanskih prizoriščih. Z Marko Slavičem sta zabeležila drugo mesto, sicer pa je za Buro to že deseta uvrstitev na stopničke v karieri in četrta v Trstu.

V predzadnji dirki, ki so jo vozili italijanski amaterji, sta od naših predstavnikov nastopila Golden Avenue iz Kobilarne OZT in Ulfast iz hleva Matjaža Berganta. V izjemno hitri dirki je "Goldi" dosegla sijajno tretje mesto z odličnim časom za kratko tržaško stezo 1:15,4, prav tako zelo dobro pa se je odrezal Ulfast, ki je s petim mestom in časom 1:16,3 še ujel denarno nagrado.

V zadnji dirki s štartom iz obrata je Vittorina Jet iz hleva Pirc dosegla peto mesto.

Vsi rezultati - TUKAJ.

Posnetek dirke Ain't She Perfect - TUKAJ.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant