...
10. 02. 2023

Alenka Fetih - nagrajenka konjeniške zveze za življenjsko delo

Nagrada za življenjsko delo Konjeniške zveze Slovenije.

Alenka Fetih je doktorica medicine, ki je poleg izredno uspešne kariere na medicinskem področju velik del svojega življenja posvetila konjem. Za udejstvovanje na področju konjeništva, dresure, sodništva, paradresure in terapevtskega jahanja je prejela nagrado za življenjsko delo Konjeniške zveze Slovenije.

Nagrada za življenjsko delo je gotovo najbolj otipljiv dokaz, da so konji tvoje življenje. Alenko Fetih so spremljali že od mladih let in čeprav je kasneje za nekaj časa stik s konjeništvom izgubila, z žarom v očeh pove, da je strast do konj nekaj, kar ti ostane za vedno. Pri naštevanju svojih uspehov je skromna, čeprav je delovala in se udejstvovala na številnih področjih, predvsem pa skozi leta svoje moči usmerjala v kvaliteten razvoj slovenske dresure. Pri tem ni nikoli pričakovala plačila, zahval ali nagrad, saj je v konjeniškem svetu v prvi vrsti delovala zaradi veselja in ljubezni do konj.

»Vsako leto rečem, da bom nehala soditi, pa še nisem. V poročilu o delovanju strokovnega sveta za dresuro za lansko leto se je izkazalo celo, da sem za Doro Markun sodila največ tekmovalcem. V prihodnje bom zagotovo sodnica na še kakšni tekmi, predvsem pa se bom z veseljem udeleževala manjših klubskih tekem. Od vsega mi je namreč najlepše spremljati entuziazma polne začetke mladih jahačev. Ko gledam mlade tekmovalce, kako so navdušeni, se tega veselja nalezem tudi sama. Zato bom to zagotovo še delala, tudi po tem, ko mogoče ne bom več sodila uradnih tekem.«

Več preberite v februarski številki Revije o konjih.

Besedilo: Sara Primec

Foto: arhiv Alenke Fetih

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant