...
28. 01. 2023

Beads rekordno v Prix du Luxembourg

Prix d'Amerique vikend v Parizu

Beads je potomec Archangela, Bazirju pa je pridirkal tretjo zaporedno zmago v Prix du Luxenbourg. (Foto: Le Trot)

Prix d'Amerique vikend je v polnem reku in danes je Vincennes ponudil dve grupa II dirki za 3-letnike ter "mali Amerique" - tradicionalno Prix de Luxembourg za konje drugega ranga. Zmagal je prvi favorit Beads, sicer ameriški kasač, ki pa se v treningu pri Jean-Michelu Bazirju odlično počuti. Za JMB-ja je to osma zmaga v tej dirki oziroma peta v zadnjih sedmih izvedbah, za Beadsa pa je to prva zmaga od prihoda v Evropo. S časom 1:10,2 je za dve desetinki tudi izboljšal rekord dirke.

elton wise

Elton Wise in Alessandro Gocciadoro. (Foto: Le Trot)

Grupi II za triletnike sta pripadli Italijanu Elton Wiseu (oče Maharajah) z voznikom in trenerjem Alessandrom Gocciadorom ter Francozinji Kani de Beylev (oče Express Jet) z Benjaminom Rochardom, ki je sploh prvič sedel za njo. Gocciadoro je z Eltonom presenetil favorite s kvoto 38:1. Na drugem mestu je končal Duvaldestinov Kanada, na tretjem pa Guaratov Kompostel. Pri kobilah je bila druga Kracovia (Bazire) in tretja Ete Jet (Gocciadoro).

kana de beylev

Kana de Beylev in Benjamin Rochard. (Foto: Le Trot)

Danes je na VIncennesu potekal tudi evropski pokal za amaterje (Coupe d'Europe des Amateurs). Sprva je vse kazalo, da bo zmagovalec naš severni sosed Johhan Preining Jr., a je bil po sodniški odločitvi diskvalificiran zaradi oviranja konkurenta. Ista usoda, le da zaradi nečistega kasa v ciljni ravnini, je doletela tudi drugo uvrščenega Španca, tako da je na koncu slavil Švicar Xavier Bovay. Drugo mesto je osvojil Italijan Matteo Zaccherini, ki je Slovencem zelo dobro poznan, saj na severovzhodnih hipodromih pogosto sede za varovance slovenskih trenerjev. Tretja je bila Čehinja Klara Jelinkova.

coupe deurope

Prvi trije v evropskem pokalu amaterjev. (Foto: FB Matteo Zaccherini)

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant