...
03. 05. 2023

Cecilia Be nadaljuje z zmagami

Slovenski kasači uspešni na podaljšan praznični vikend

Cecilia Be je lani dosegla 9 zmag, tokrat pa je v Trevisu slavila še prvič letos. (Foto: Ippodromo di Montebello)

Slovenski tekmovalci so bili tudi čez praznike zelo aktivni. Skoraj 20 se jih je odpravili v sosednjo Italijo, kjer so nekateri dirkali v soboto v Trevisu, nekateri pa v torek v Trstu. Najboljši je bil znova Martin Mars, saj sta njegova Cecilia Be in Urban Kronos v Trevisu osvojila prvo in tretje mesto.

Cecilia Be je bila eden najboljših konjev lanske sezone v slovenskih hlevih. Skupno je dosegla kar devet zmag, sijajno pa je pričela tudi letošnjo sezono. Po nekaj mesecih premora se je na steze vrnila aprila s četrtim mestom, že to soboto v Trevisu pa se je vrnila na zmagovite tirnice. Dosegla je svojo 14. zmago kariere in z odličnim časom 1:15,3 presegla 20 tisočakov kariernega zaslužka. Kot po navadi je vozil Nando Pisacane.

Njen hlevski kolega Urban Kronos, sicer letos že trikrat prvi v Italiji, je dosegel tretje mesto, z več kot 6 tisočaki in pol pa krepko vodi med vsemi kasači v slovenskih kasaških hlevih po letošnjem zaslužku.

Torek v Trstu brez zmage

Drugomajski torek je v Trst privabil še več slovenskih predstavnikov, ki pa žal niso posegli po nobeni zmagi. Najboljši je bil na drugem mestu v amaterski dirki zimzeleni Osterčev Take Me Home, za katerega je to že tretje drugo mesto v 2023. Drugi je bil tudi Marinškov Indi KP z Robertom Totarom, po odlični predstavi pa je med 4-letniki četrto mesto osvojila Malvazi B. Tomažič. Zmagovalko iz Šentjerneja je tokrat vozila Ajda Gorenc. Na nagrajena mesta se je uvrstila še Pirčeva Hermione de Flots.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant