...
18. 06. 2021

Danilo Steyer s soglasno podporo postal novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Uspešen vinar in poslovnež Danilo Steyer prevzema vodenje krovne kasaške organizacije.

Danilo Steyer je bil na skupščini Kasaške zveze Slovenije za predsednika izvoljen soglasno.

Na skupščini Kasaške zveze Slovenije v Lenartu se je 17. junija zbralo 26 delegatov iz vseh slovenskih klubov. Za novega predsednika krovne kasaške organizacije so soglasno izvolili Danila Steyerja, poslovneža in vinarja, ki morda kasaškim navdušencem ni tako zelo znano ime. A Steyer je ob prevzemu funkcije povedal, da jo prevzema z veliko odgovornostjo in ponosom. "Izpostavljam tri pomembne segmente: tradicijo, strokovnost in ekonomski vidik," je opisal ključne smernice svojega dela.

Dobili smo tudi dva nova podpredsednika. To sta postala predsednik Kasaškega kluba Stožice Viktor Dolinšek in še en "novinec" v upravnem odboru Kasaške zveze Ervin Kosi.

S funkcije predsednika zveze se tako po treh letih poslavlja dr. Henrik Gjerkeš, ki je bil ganjen nad prijaznim slovesom in darili iz hvaležnosti. "

"Nepričakovana darila in zahvale ob koncu mandata. 'Zasluženo, ne podarjeno...' Od srca hvala, kujori. Veki lidje ste," je Gjerkeš zapisal na Facebooku.

V upravni odbor so bili imenovani še mag. Janez Slavič, Branko Kristl, Andrej Grilc, Andraž Rumpret in Helena Meglič kot predsednica strokovnega odbora.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Under Presure osvojila Juhantov memorial

Nevia Viking in Mario Moleh v Komendi dosegla prvo zmago kariere.

Epidemija debelosti pri konjih – problem ali ne?

Veliko ljudi ob pogledu na konje sredi prostranega živo zelenega pašnika prevzameta mir in veselje; nekakšna romantična predstava o tem, kako naj bi konji živeli, na prostranih pašnikih, v čredi. Na žalost pa se vedno bolj izkazuje različnost med konjevim primarnim življenjskim okoljem in življenjskim prostorom, ki mu ga nudimo ljudje. Ena od posledic te različnosti je tudi prekomerna telesna teža domačih konj.

Uporaba in koordinacija dejstev

V vsakem priročniku o učenju jahanja se dejstva delijo na tri kategorije: delovanje teže, nog in rok oz. vajeti. Kot gre teorija, tako se tudi v praksi dejstev učimo sistematično in vsakega posebej, preden jih povežemo v delujočo celoto.

FEI Solidarity

Med 7. in 10. aprilom je v Centru konjeniške delavnosti Matej in M hotelu v Ljubljani potekal seminar za trenerje in sodnike v dresuri. Seminar sta vodila izkušeni mednarodni sodnik Péter Hanságy ter bivša profesionalna tekmovalka in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Geding. Izobraževanju je prisostvovalo devet trenerjev, osem sodnikov in dvanajst jahačev, ki so pod budnim očesom obeh tujih strokovnjakov napredovali iz dneva v dan.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant