...
23. 01. 2023

Dve peti mesti na Dunaju

Premal MS in Great Pretender

Premal MS je kljub galopu na štartu osvojil peto mesto na Dunaju.

Deževen in hladen Krieau, hipodrom na Dunaju, je v nedeljo organiziral svoje tretje PMU dirke letos. Na njih smo videli nastopiti tudi dva slovenska tekmovalca. Premal MS (oče Dream Vacation) z Mitjem Slavičem je nastopil v dirki PMU, Great Pretender, sicer kasač avstrijskega registra, z Damjanom Oražmom pa je nastopil v tretji točki sporeda, ki sicer ni bila predvajana na programu PMU stavnice v Franciji.

Oba omenjena sta osvojila peti mesti. Great Pretender je izkasal soliden čas 1:19,9 na 1600 metrov, medtem ko je Premalu MS boljšo uvrstitev odnesel galop na štartu, ki ga je pahnil povsem na začelje. Od tam je kakšnih 600 metrov do cilja napadel po zunanji liniji in si kljub zaostanku na začetku priboril peto mesto. V deževnih in hladnih razmerah je izkasal zelo dober kilometrski čas 1:18,7 na 2100 metrov.

Ime dneva je bil legendarni Gerhard Mayr, ki je osvojil tri zmage. Na Dunaju bodo sicer februarja izvedli še tri PMU tekmovalne dneve, nato v marcu še dva (in enega "navadnega"), še zadnji spomladanski PMU dogodek pa bo sredi aprila.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant