...
07. 02. 2023

Hanna des Molles dobila revanš Cornulierja

Granvillaise Bleue znova praznih rok

Hanna des Molles in Alexandre Abrivard sta v Prix de l'Ile-de-France pripravila manjše presenečenje. (Foto: Le Trot)

Potem ko zmagovalke letošnjega Prix du Cornulierja Flamme du Goutier pričakovano, po nastopu v Prix d'Amerique, ni bilo na štartu druge etape serije dirk Cornulier (Prix de l'Ile-de-France, znan kot revanš največje monte dirke), so tako poznavalci kot stavci pričakovali gladko zmago Granvillaise Bleue. A so se ušteli.

6-letnica suvereno do nove grupa I zmage

Svoje načrte sta namreč imela odlična Hanna des Molles in najboljši jahač lanske sezone Alexandre Abrivard. Po tretjem mestu v Cornulierju sta tokrat s fenomenalnim finišem in osebnim rekordom 1:10,4 šla še korak naprej in osvojila čislano monte lovoriko grupe I. Hanna des Molles (oče Village Mystic) trenerja Laurenta Clauda Abrivarda in lastnika Jean-Louisa Berauda je s tem dosegla svojo tretjo grupo I in drugo pod sedlom, hkrati pa je postala edini kasač z drugo grupa I zmago v tem zimskem mitingu. Decembra je namreč osvojila drugo kvalifikacijo za Cornulier imenovano Prix Bilibili, pred tremi leti pa je v sulkyju odnesla kriterij 3-letnikov.

image 7

Oče in sin Laurent-Claude in Alexandre Abrivard tvorita fenomenalno navezo. (Foto: Le Trot)

Tokrat je drugo mesto osvojil sijajni Vaprio (oče Adrian Chip) trenerja Alessandra Gocciadora in na vajetih Natalie Henry, ki sta presenetila že s četrtim mestom v Cornulierju, šele tretja pa je končala s kvoto 1,8 prva favoritka Granvillaise Bleue pod taktirko Camille Levesque. Četrti je bil Bazirjev Zarenne Fas, peta pa Hirondelle du Rib.

Izjemna naveza oče-sin

Voznik in jahač Alexandre ter trener Laurent-Claude Abrivard, sin in oče, tvorita fenomenalno navezo. Zanju je to že tretja grupa I zmaga to zimo v Parizu (poleg omenjenih dveh s Hanno des Molles je sta prejšnjo nedeljo osvojila še Sulky World Cup za 4-letnike z Just Love Me), skupno pa se podpisujeta že pod 15 grupa I zmag kot tandem. Vsak zase imata po 20 tovrstnih zmag.

Sicer je v nedeljo v Parizu znova pokalo od velikih dirk in bogatih nagradnih skladov. Poleg dirk kategorih A, B in C je bila na sporedu tudi dirka grupe III Prix Paul Verroken, ki jo je v impresivnem stilu dobil najdražje prodani konj Prix d'Amerique avkcije Ksar (oče Follow You) z novim osebnim rekordom.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant