...
01. 05. 2022

Hot Coco druga v dirki Tris v Trevisu

Black Rock Glory navdušil s časom 1:13,6

Hot Coco je očitno v vrhunski formi, saj je v močni konkurenci v Trisu dosegla drugo mesto. (Foto: Anne Ehlert)

Petkove dirke v Trevisu so naši kasači znova zapuščali nasmejanih obrazov. Nastopala sta sicer le Hot Coco lastnice Ajde Košak ter Black Rock Glory iz hleva Mars iz KK Krško, oba pa z novima osebnima rekordoma dosegla drugi mesti.

hot coco anne

Hot Coco je v preteklih sezonah odlično nastopala pod trenersko taktirko velikega Holgerja Ehlerta, letos pa se je preselila v hlev trenerja Zvonka Osterca. (Foto: Anne Ehlert)

Hot Coco je v konkurenci 17 kasačev v dirki Tris po odlični vožnji Fernanda Pisacaneja vodila vse od starta, ki ga je iz prve distance dobila suvereno, pa do ciljne ravnine, ko je pred njo švignil le sijajni Valentiano. Dirke Tris so renomirane dirke, v katerih zaradi visokih nagradnih skladov pogosto nastopa veliko število konj. Tokrat je skupna nagrada znašala 19.800 evrov.

Potomka Impeto Grifa in Hot Chocolate rejca Tomaža Košaka je s tem zaslužila nove 3 tisočake in pol in zdaj za najbogatejšo slovensko kasaško kobilo Jo HV, ki je v karieri zaslužila nekaj čez 42.000 evrov, zaostaja le še za približno 3.000 evrov. Glede na trenutno formo, bi jo Hot Coco tako lahko presegla že v prihodnjih mesecih.

black rock

Black Rock Glory letos nadaljuje odlične predstave, ki jih je slovenskim gledalcem kazal že v lanskem letu na naših hipodromih. (Foto: Jošt Dolinšek)

Odlično se je izkazal tudi Black Rock Glory, sicer italijanski kasač, ki že od pričetka svoje tekmovalne poti trenira pri trenerju Gregorju Marsu, članu KK Krško. Black Rock je lani v Sloveniji dosegel tri zmage, k temu pa dodal še 4 druga mesta, od katerih je tri dosegel v svoji domovini. Tokrat se je pomeril s svojimi italijanskimi kolegi in prav tako z voznikom Pisacanejem zaostal le za Bitols Spritzem. Potomec Mago d'Amoreja ima zdaj že slabih sedem tisočakov kariernega zaslužka.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant