...
26. 07. 2021

Izjemno: Frodo S poskrbel za prvo slovensko V75 zmago!

Frodo S je poskrbel za nov nepozabni mejnik v slovenskem kasaštvu - postal je prvi kasač z 10.000 evrov vredno zmago v prestižni seriji V75.

Frodo S še naprej skrbi za zgodovinske dosežke.

Uspehi se na ime Frodo S kar lepijo. Konj leta 2020 je tako znova poskrbel za nov košček v mozaiku slovenske kasaške zgodovino. Kdo bi si namreč pred dobrimi petimi leti, ko se je dokaj pozno v plemenilni sezoni v majhni prleški vasici povrgel temni žrebiček Frodo S lahko misli, da bo ravno ta droben, živ in igriv žrebiček prvi slovenski kasač, ki se bo leta 2021 okitil z zmago v prestižni švedski seriji V75 na hipodromu Axevalla!

Frodo S (Uniclove - Fijona) je bil zares boljši od konkurence. Zares. Njegov trener in stalni voznik Björn Goop je v ciljni ravnini le nadzoroval konkurenco, ki je dolžino za njim poskušala vse, da ga premaga, a neuspešno. Borili so se pravzaprav le še za "srebrno" medaljo. Frodo S je svoj suveren "sprehod" končal z neverjetnim časom 1:13,4 na 2140 metrov. Zaslužil je največjo nagrado doslej, 100.000 švedskih kron, oziroma slabih deset tisočakov evrov. Skupno jih ima zdaj že več kot 73 tisoč!

Posnetek izjemne zmage - Frodo S - Björn Goop - 1:13,4/2140 m.

Tako je po seriji drugih in tretjih mest v dirkah serije V75 Frodo postavil še en mejnik v slovenskem kasaštvu. Potem ko je slovenski voznik, ki si zadnja leta kruh služi na Švedskem, Peter Zadel mlajši, pred dvema letoma dosegel prvo slovensko vozniško zmago v dirkah V75, je sedaj Frodo S poskrbel, da je del te elitne zgodbe tudi slovenska reja. Frodo S je vzrejen v hlevu Branka Slane, njegova lastnica je Brankova žena Marjeta Slana, v Sloveniji pa za njegovim uspehom stoji še kopica ostalih, v prvi vrsti otroci Branka in Marjete Marko, Matej in Jasmina.

Frodo S ima v karieri tako že 11 zmag v 33 nastopih in je že danes, pri rosnih petih letih, najbogatejši slovenski kasač z absolutnimi državnimi rekordi na vse distance.

Intervju po zmagi (za vse, ki razumete švedsko:)

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Prix d'Amerique - maestralni Bazire in Hooker Berry

Jean-Michel Bazire spisal zgodovino Prix d'Amerique

Beads rekordno v Prix du Luxembourg

Prix d'Amerique vikend v Parizu

Neža Gorenc najboljša voznica ponijev sezone 2022

Neža Gorenc prva, Karin Kepic in Lucija Sitar Šarc skupaj na drugem mestu

Poslovil se je Cantab Hall

Cantab Hall je bil eden najvplivnejših plemenjakov tega tisočletja

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant