...
26. 07. 2021

Izjemno: Frodo S poskrbel za prvo slovensko V75 zmago!

Frodo S je poskrbel za nov nepozabni mejnik v slovenskem kasaštvu - postal je prvi kasač z 10.000 evrov vredno zmago v prestižni seriji V75.

Frodo S še naprej skrbi za zgodovinske dosežke.

Uspehi se na ime Frodo S kar lepijo. Konj leta 2020 je tako znova poskrbel za nov košček v mozaiku slovenske kasaške zgodovino. Kdo bi si namreč pred dobrimi petimi leti, ko se je dokaj pozno v plemenilni sezoni v majhni prleški vasici povrgel temni žrebiček Frodo S lahko misli, da bo ravno ta droben, živ in igriv žrebiček prvi slovenski kasač, ki se bo leta 2021 okitil z zmago v prestižni švedski seriji V75 na hipodromu Axevalla!

Frodo S (Uniclove - Fijona) je bil zares boljši od konkurence. Zares. Njegov trener in stalni voznik Björn Goop je v ciljni ravnini le nadzoroval konkurenco, ki je dolžino za njim poskušala vse, da ga premaga, a neuspešno. Borili so se pravzaprav le še za "srebrno" medaljo. Frodo S je svoj suveren "sprehod" končal z neverjetnim časom 1:13,4 na 2140 metrov. Zaslužil je največjo nagrado doslej, 100.000 švedskih kron, oziroma slabih deset tisočakov evrov. Skupno jih ima zdaj že več kot 73 tisoč!

Posnetek izjemne zmage - Frodo S - Björn Goop - 1:13,4/2140 m.

Tako je po seriji drugih in tretjih mest v dirkah serije V75 Frodo postavil še en mejnik v slovenskem kasaštvu. Potem ko je slovenski voznik, ki si zadnja leta kruh služi na Švedskem, Peter Zadel mlajši, pred dvema letoma dosegel prvo slovensko vozniško zmago v dirkah V75, je sedaj Frodo S poskrbel, da je del te elitne zgodbe tudi slovenska reja. Frodo S je vzrejen v hlevu Branka Slane, njegova lastnica je Brankova žena Marjeta Slana, v Sloveniji pa za njegovim uspehom stoji še kopica ostalih, v prvi vrsti otroci Branka in Marjete Marko, Matej in Jasmina.

Frodo S ima v karieri tako že 11 zmag v 33 nastopih in je že danes, pri rosnih petih letih, najbogatejši slovenski kasač z absolutnimi državnimi rekordi na vse distance.

Intervju po zmagi (za vse, ki razumete švedsko:)

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant