...
08. 05. 2023

Magic Look po pritožbi ostaja drugi v lanskem šampionatu

Trener Andrej Marinšek se je na kazen pritožil

Po lanskoletnem šampinatu, ki je potekal oktobra v Ljubljani, je znova završalo med ljubitelji kasaštva. Urinski izvid, ki je na Kasaško zvezo iz francoskega laboratorija LCH prispel dober mesec po dirki, je v telesu drugouvrščenega Magic Looka pokazal na prisotnost substance teobromin. Magic Look, ki je v prvem teku šampionata ob zmagi postavil tudi rekord šentjernejskega hipodroma 1:16,2, je tako skladno s PKD prejel takojšnjo prepoved nastopanja, ob koncu leta pa je zveza tudi popravila rezultate na spletni strani, kar smo povzeli tudi na našem portalu.

Trener Andrej Marinšek se sicer ni odločil za analizo B, je pa na odločbo antidopinške komisije vložil pritožbo. Komisija za pritožbe pri Kasaški zvezi Slovenije je njegovi pritožbi ugodila. Rezultati lanskoletnega šampionata tako ostanejo enaki kot so bili na dan tekmovanja, izrečena kazen Marinšku pa je bila odpravljena.

Na kasaški zvezi so aprila objavili novico, da je pritožbena komisija krovne organizacije "v zvezi s pritožbo Andreja Marinška, zoper celotni sklep Antidopinške komisije pri Kasaški zvezi Slovenije z dne 29. 11. 2022, ki se nanaša na obstoj primera dopinga na tekmovalni dan 1. 10. 2022 pri konju Magic Look, odločila, da se pritožbi ugodi, odločba Antidopinške komisije se odpravi, postopek pa ustavi, ter pritožniku vrne vplačana varščina."

Kot so še zapisali, je komisija za pritožbe ugotovila, "da je pristojni laboratorij ugotovil prisotnost prepovedanega sredstva po pravilih UET, vendar PKD in njegovi izvedbeni akti te prepovedane snovi ne navajajo eksplicitno (mednarodna praksa pa je glede te prepovedane snovi neenotna)."

magic look

Marinškovi so po predlanskem nakupu Magic Looka od Janka Sagaja z njim dosegli številne uspehe. (Foto: Boris Vranić)

Za komentar smo povprašali tudi trenerja Magic Looka, Andreja Marinška, ki nam je povedal, da je zgolj želel, da javnost izve in da je šel v pritožbo "ker je bil stoodstotno prepričan, da konj ni prejel ničesar." Kot je dodal, je bilo pri tem primeru veliko drugih okoliščin, zaradi katerih je zadeva enostavno morala pasti, in še enkrat zatrdil: "To sigurno ni bilo moje, zato smo se borili do konca."

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant