...
26. 06. 2022

Martina Jozić postala Agata 2022

Iago d'Amore je nov rekorder hipodroma Polena.

Martina Jozić je v tradicionalni dirki voznic s srbskim konjem Saphirjem AT ugnala vse slovenske tekmice.

V Lenartu smo bili priča odličnemu tekmovalnemu dnevu, na katerem so v šestih točkah kasaškega sporeda organizatorji pripravili kar 4 velike tradicionalne dirke - 3 spominske dirke in znamenito dirko voznic. Prvo ime dneva je bil Milan Žan, ki je slavil dvakrat, kar dve največji lovoriki pa so odnesli gostje iz Srbije. Videli smo tudi nov rekord hipodroma.

V prvi dirki so se predstavili kasači z zaslužkom do 5.000 evrov, slavila pa je še drugič letos italijanska kobila na vajetih Andreja Simončiča Bershka MMS. Na drugem mestu je še drugič v enem tednu končala Lady Princess (Always King - Lady Luna), ki jo je tokrat vozil Branko Seršen, na najnižjo stopničko pa sta stopila Sony Coctail (Coktail Jet - Sončni Žarek) in Kristijan Podveršnik.

Laos

Laos je poskrbel, da je pokal v memorialu Jožeta Herzoga ostal doma. (Foto: Anja Hadela)

Že v drugi epizodi dneva pa je bil na vrsti prvi memorial in sicer za nekdanjega predsednika Toneta Družovca. Najboljša sta bila Brandy (Impeto Grif - Black Star) in Vesna Šuštaršič, drugo mesto pa sta osvojila Ramzes (Onore dei Sogni - Rosa) in Branko Seršen. Tretji je bil Django (Always King - Denita BJ).

V tretji dirki so se kasači pomerili v tradicionalnem memorialu Jožeta Herzoga. Videli smo eno največjih presenečenj sezone, saj je najboljši slovenski kasač letos po zmagah Don Saxo (Saxo de Vandel - Dinka) ostal brez zmage. Na veliko veselje domačih gledalcev ga je premagal Lovrenčičev Laos (Impeto Grif - Lilly Marlen), ki ga je tokrat peljal Milan Žan. Tretja je bila Anabella (Onore dei Sogni - Atokris du Goutier) z Markom Slavičem.

17 1

Voznice v dirki za pokal Agate (Foto: Anja Hadela).

V četrti dirki so se za nov naziv Agate, najboljše voznice, merile predstavnice nežnejšega spola. S suvereno vožnjo je bila najboljša srbska predstavnica Martina Jozić s Saphirjem AT, ki je prav tako po nacionalnosti Srb. Drugo mesto sta zasedla Pell (Gerd November - Petrana Lobell) in Vesna Šuštaršič, tretji pa je bil Iron Road (Freigerr As - Illy Road) z Darjo Krelj.

Osrednja dirka dneva je bila spominska dirka za Tomaža Osterca, ki jo je pripravila njegova družina s prijatelji. Iz številke ena je prevzel vodstvo in za nekaj centrimetrov odbil napad čisto ob koncu gost iz Srbije Iago d'Amore z Milanom Žanom za trenerja Aleksandra Dimitrijevića. Izjemen tempo, ki mu je sledil le Krack du Clocher iz Kobilarne OZT, je prinesel nov sijajen rekord hipodroma 1.14,8! Tretje mesto je osvojila Vittorina Jet z Dušanom Zorkom, četrta je bila Hot Coco (Impeto Grif - Hot Chocolate), peti pa Tars Stars (Persugill - Ten Stars Vita).

20 1

Bershka MMS (št. 5) je dosegla svojo drugo zmago letos. (Foto: Anja Hadela)

V zadnji dirki je po dveh drugih mestih svojo prvo zmago končno v tretjem nastopu kariere zabeležila 4-letna Calais (Always King - Cedrina) iz hleva Jožeta Antončiča na vajetih Vita Šadl, drugo mesto pa je v dirki, v kateri je uspel šele tretji štart, zabeležil Maky (Impeto Grif - Money Falu) z veteranom v sedežu Marjanom Prebilom. Tretja je bila Filipa (Impeto Grif - Fenita) s Sašem Seršenom.

Med našimi najmlajšimi v dirki ponijev se je zmage veselila Neža Gorenc z Brino. To je že njuna tretja zmaga sezone. Drugi je bil Vid Gorenc s Srečko, tretja pa Vanesa Cimerman z Di Dijem.

4 1

Dirka ponijev - desno spredaj Vid Gorenc s Srečko. (Foto: Anja Hadela)

Naslednje dirke bodo prihodnjo nedeljo v Stožicah, kamor se kasači vračajo prvič po majskem pokalu mesta Ljubljana.

Posnetek dirk:

https://www.youtube.com/watch?v=u8W7mlMVPR0

foto: Anja Hadela in Sabina Zalar

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant